Piloot in de ban van Voodoo?

Of was hij gewoon dronken?

Een co-piloot van Condor is onlangs tijdens een stop in Jamaica wel op een heel bijzondere manier de kluts kwijtgeraakt. Het lijkt er dan ook op dat hij in de ban van kwade geesten moet zijn geweest.

Wat is er gebeurd? Vlak voor vlucht DE 3163 van Jamaica naar Frankfurt Airport bestelde hij een glas water aan de bar om fris aan de vlucht te beginnen. Hij dronk in één teug het glas leeg. Hij keek verschrikt op toen hij besefte dat het glas water in pure Gin was veranderd. Heksenwerk? Nee, de piloot speelde poker met de veiligheid van zijn passagiers.

Condor Flugdienst heeft hem natuurlijk verboden nog verder te vliegen. Met als gevolg dat de vlucht werd vertraagd. Tot verbijstering van passagiers, en ook van EUclaim, bestempelde Condor dit als een buitengewone omstandigheid waarbij de vliegveiligheid in het geding was. Dat de veiligheid in gevaar was, zijn we het allemaal over eens.

Dat de airline de ongepastheid had om passagiers, in dit geval van mysterieuze alchemie, te dwingen tot het voeren van een rechtszaak is ronduit ontluisterend. Dat vond de Rechtbank van Frankfurt (zaak: 31 C 2765/12) ook.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
President Wereldbank ziet af van KLM vlucht
Volgende blogartikel
Transavia vergelijkt passagiers met gedetineerden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding