Piloot Alitalia bang voor zuchtje wind

We hebben een vonnis van de Rechtbank Haarlem ontvangen die we nu al in de lijst van ‘klassiekers’ hebben opgenomen. Alle vooroordelen die we over Italiaanse macho’s hebben werden bevestigd. Wat was het geval?

Een Nederlandse passagier wilde van Florence via Rome naar Amsterdam vliegen. In Florence nam de strak geklede piloot plaats in de cockpit. Met pet en vier gouden strepen op zijn mouw. We hebben begrepen dat sommige vrouwelijke passagiers een diepe zucht hebben geslaakt. Een piloot die alleen in dromen voor komt zou de vlucht uitvoeren. Die droom spatte snel uit elkaar.

Binnen enkele minuten meldde de piloot, Luigi, dat hij niet bevoegd was om met een zuchtje wind op te stijgen. Hij had slechts een soort brommerrijbewijs. De vlucht werd geannuleerd. Luigi droop af en de passagiers werden met bussen naar Rome gebracht, waar hun vlucht naar Amsterdam al was vertrokken. De passagiers van de Alitalia vlucht zijn uiteindelijk vele uren vertraging aangekomen. Alitalia nam het op voor haar held. Het zou echt heel hard hebben gewaaid. Wel 15 knopen! En dan mocht Luigi niet opstijgen.

Met gedetailleerde weerrapporten heeft EUclaim dit lachwekkende argument ontkracht. De Rechter heeft de claim terecht toegewezen.

En Luigi? Die gaat herexamen doen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Arke vertragingen: het venijn zit hem in de staart
Volgende blogartikel
Meer annuleringen, minder vertragingen op Schiphol in 2013
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding