Passagier laat beledigend briefje achter voor pilote

Een pilote van de Canadese luchtvaartmaatschappij Westjet kreeg dit weekend een erg vervelend briefje onder ogen die een mannelijke passagier voor haar had achtergelaten. Hij had een servetje beschreven nadat hij ontdekt had dat het toestel bestuurd werd door een vrouw.

Boodschap voor pilote

Ene “David” liet de volgende boodschap achter op zijn stoel voor pilote Carey Smith Steacy:

Aan de kapitein/ Westjet,

Vrouwen horen niet thuis in de cockpit. Voor een vrouw is moeder zijn de grootste eer, niet het uitoefenen van het beroep “kapitein”. Westjet, we hebben een tekort aan moeders, niet aan piloten.
Noot: Ik zou Westjet willen vragen om me volgende keer te waarschuwen als er een dame achter het stuur van het vliegtuig zit. Dan kan ik een andere vlucht boeken.

De pilote liet het hier niet bij zitten en plaatste de volgende post op Facebook:

Aan David in stoel 12E, 

Het was een eer om je veilig naar je bestemming te vliegen. Bedankt voor het briefje dat je discreet op je stoel voor me achterliet. In de 17 jaar dat ik al vlieg, heb ik al heel wat reacties gekregen, maar die van jou is zeker de grappigste. Het was een grapje, toch? Juist?? Ik dacht al van niet. Je was meer dan welkom om van vliegtuig te veranderen toen je hoorde dat ik een “dame” was, want je hebt dat recht. Grappig toch dat alle mensen dezelfde rechten hebben in dit vrije land. Nu terug naar mijn belangrijkste rol, moeder zijn.

Het antwoord leverde haar direct veel positieve Twitter reacties op. Wat een stoer antwoord van deze pilote!

Bron: News.com.au

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Arke Fly toestel mist weerballon op paar meter afstand
Volgende blogartikel
IJsvrij? De lente komt nu eerst even voorbij
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding