Overleg nieuwe Verordening passagiersrechten vastgelopen

Zoals wij onlangs in een blog beschreven lijkt een akkoord over het invoeren van een nieuwe Verordening, waarin passagiersrechten beschreven staan, voorlopig niet aan de orde. Vandaag kwamen 28 ministers van Transport bij elkaar om bij de Europese Raad de voortgang te bespreken van de plannen voor een nieuwe verordening. Ook vandaag werd weer duidelijk dat de onderhandelingen tussen de verschillende landen over nieuwe regels compleet is vastgelopen.

Europese Raad bespreekt voortgangsrapport

Er zijn inmiddels meer dan 40 vergaderingen geweest over het voorstel voor een nieuwe verordening met betrekking tot passagiersrechten. Spanje en Groot Brittannië blijven onenigheid hebben rondom het grondgebied Gibraltar. Ook zijn de verschillende landen het niet eens over de invulling van de nieuwe Verordening.

Vooral de duur van de vertraging voordat passagiers recht hebben op een vergoeding is een groot discussiepunt. Ierland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk willen een grens voor compensatierecht van 5, 9 en 12 uur op basis van vluchtafstand. Griekenland en Spanje willen een grens van 3, 5 & 7 uur op basis van vluchtafstand. Ook zijn er een aantal landen die van mening zijn dat recht op compensatie bij een gemiste aansluiting zou moeten komen te vervallen.

Luxemburg geeft aan dat tijdens haar presidentschap er waarschijnlijk geen veranderingen in de situatie zullen plaatsvinden, omdat er tijdens het presidentschap van Letland ook geen overeenstemming is bereikt.

Goed nieuws, aangezien de nieuwe verordening niet in het voordeel van passagiers uit zal pakken.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
IATA kondigt standaard afmeting handbagage aan
Volgende blogartikel
De gezichten van EUclaim: Ralf
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding