Op avontuur, een citytrip of zonvakantie? Dit zijn de 5 must-brings!

Of je nou gaat wandelen in de bergen van Oostenrijk, de vele kerken van Rome bezoekt of aan het strand gaat liggen op een zonovergoten Kreta, voor elke vakantie moet je andere spullen meenemen. De vraag die elke vakantieganger zich keer op keer weer afvraagt; wat moet ik nou écht meenemen? Wat is onmisbaar? Want te veel meenemen is een veelvoorkomend fenomeen, en niet alleen bij gezinnen. Bij EUclaim weten we wat reizen is, en wat je dus écht niet mag missen als je tijdens je strandvakantie Bali besluit een dagje de jungle te ontdekken. Een wereld van verschil, geloof ons.

wandelaar met rugzak in de bergen

Bedenk je eerst: wat ga je doen op vakantie? En daarvoor hoef je niet meteen je hele vakantie uit te plannen, maar denk gewoon logisch na. Ga je veel wandelen? Dan zijn stevige schoenen en blarenpleisters noodzakelijk. Maar waar je misschien niet over nadenkt is verdwalen, want je hebt GPS op je telefoon. Behalve als je telefoon geen bereik heeft of de batterij leeg is, dan is een kompas wel zo handig. We geven dan ook graag voor elke soort vakantieganger een top 5 weer met onmisbare items.

De Avonturier

Ben jij een avontuurlijke vakantieganger die graag de onbekende paden verkent? Dan weet je dat een paar kilo in je rugtas een groot verschil kan maken. Daarom adviseren we je bij het zorgvuldig inpakken van je tas, deze 5 items vooral niet te vergeten:

 • Goede schoenen: Die gemakkelijk lopen en ondersteuning bieden
 • EHBO kit: Met blarenpleisters, desinfectiemiddel, tekentang en een deken tegen onderkoeling (!)
 • Noodrantsoen: Muesli repen en andere compacte maar vullende maaltijden zijn onmisbaar.
 • Kompas: Heel leuk die telefoons met GPS, maar een ouderwets kompas doet het altijd goed in situaties waarbij een lege batterij of slecht ontvangst geen mogelijkheid is.
 • Pet of hoed: Zonnesteek is gevaarlijk en ligt in warme gebieden al snel op de loer. Een petje of hoed beschermt je hoofd tegen de warmte en de intensiteit van de zon. Zo houdt jij letterlijk in elke situatie je hoofd koel.

uitzicht op bergen en meer

De Stedentripper

Winkelen, historische monumenten bekijken en de lokale hapjes en drankjes proeven. Stedentrips zijn de ultieme manier om de Metropolen van de wereld te ontdekken. Reis je met het vliegtuig dan is het voordelig om enkel met handbagage te reizen, slim inpakken dus! Neem deze 5 items vooral mee:

 • Goede schoenen: Je gaat lopen, veel lopen. En in de oudheid is er bij de bouw van paleizen en theaters nog niet aan jouw slippertjes of hoge hakken gedacht.
 • Een compacte stedengids met plattegrond: Dat ene leuke afgelegen wijkje ontdekken? Goed idee! Maar als je GPS niet mee wilt werken of je batterij leeg is en je wilt niet verdwalen of in het Portugees of Roemeens de weg hoeven vragen, dan is een stedengids met plattegrond een uitkomst.
 • Wereldstekker: Wist je dat ze in Ierland, Engeland en Zwitserland andere stopcontacten en/of netspanning hebben? Een wereldstekker biedt uitkomst voor het opladen van je telefoon en camera.
 • Zonnebril: Omdat het zowel vermoeidheid verbergt als je ogen beschermt tegen de zon.
 • Kopie Paspoort/rijbewijs: Heel belangrijk en wordt te vaak vergeten! In grote steden zijn veel zakkenrollers actief. Mocht je bestolen worden dan heb je een kopie van je belangrijke documenten nodig om te bewijzen wie je bent bij de politie/ambassade.

colloseum rome

De Zonaanbidder

Het geruis van de zee op de achtergrond en de warmte van de zon op je gezicht. Ben jij meer het type die wil uitrusten in de zon? Dan mag je deze 5 items zeker niet vergeten mee te nemen op jouw strandvakantie:

 • Zonnebrand: Niet onbelangrijk bij het genieten van de zon, bescherm je huid (en haar!) tegen verbranden en uitdrogen. Voor je haar zijn er speciale beschermingssprays die je haar en hoofdhuid beschermen tegen de zon.
 • Een goed boek: Je hebt er nooit tijd voor of bent na een dag werken te moe om te lezen. Een vakantie in de zon biedt de ultieme kans om uit te rusten en een goed boek te lezen.
 • Zonnebril: Om de schadelijke UV straling tegen te gaan.
 • Handdoek of Hammamdoek: Ligt wel zo prettig. Een hammamdoek is erg licht om mee te nemen, ideaal in de vakantiekoffer wanneer je met het vliegtuig reist en élke kilo telt.
 • Muziek: Niks zo fijn als een goeie zomerse playlist tijdens het zonnen.

zee met golven en strand

 

Heb jij nog aanvullingen op deze must-brings? Laat ze ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Emirates brengt je nu ook naar Bali
Volgende blogartikel
Vervolgschade door vluchtvertraging: Wat zijn je rechten?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding