Ongeplande tankstop KLM vlucht KL724

Vanochtend vroeg heeft een toestel van KLM uit Havana een ongeplande tussenlanding gemaakt in Shannon (Ierland). Dit vanwege onvoldoende brandstof om tot Amsterdam te kunnen vliegen.

KLM vliegtuig op de landingsbaan

De Airbus 330-200 vertrok met 22 minuten vertraging uit Havana, echter maakte uiteindelijk een ongeplande stop om te tanken in Shannon. Dit resulteerde in een aankomstvertraging in Amsterdam van 1 uur 44 minuten. Dit is ruim binnen de wettelijke termijn van de EU verordening 261 voor de passagiers met eind bestemmingen Amsterdam. Zij hebben dus geen recht op een vergoeding. Echter, passagiers die door deze vertraging hun aansluitende vlucht hebben gemist en vervolgens wel met meer dan 3 uur vertraging aankomen op hun eind bestemming hebben mogelijk wel recht op financiële  compensatie.

Het is nog gissen naar de reden waarom dit toestel te weinig brandstof had om Amsterdam te bereiken. Onverwachte tegenwind boven de Atlantische Oceaan? Omvliegen op last van Air Traffic Control? Of misschien wel verkeerde zuinigheid? Hoe lager het totaal gewicht van een toestel hoe minder brandstof het verbruikt, maar je moet vele uren zuinig vliegen om de kosten van zo’n ongeplande tankstop terug te verdienen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Passagier repareert vliegtuig om vertraging te voorkomen
Volgende blogartikel
Omroep Max passagiers uitbetaald door airline
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding