Onderschepping door F16 geen overmacht

Het zit Vueling niet mee de laatste tijd. Het is niet alleen EUclaim die namens passagiers Vueling het leven zuur maakt.

Vueling vliegtuig

Eerst werd er door EUclaim beslag gelegd, omdat Vueling diverse vonnissen aan haar laars lapte. Nu blijkt dat de onderschepping van een Vueling toestel in 2012 door twee F 16’s ook niet zonder gevolgen blijft. Onze collega’s van DAS hebben, namens passagiers, succesvol bij de Rechtbank betoogd dat een ellenlange vertraging ten gevolge van de onderschepping van een Vueling toestel niet ongestraft mag blijven.

Immers, het waren de piloten die in plaats van te communiceren met de verkeerstoren, Arabische muziek lieten horen. Omdat de piloten niet reageerden op vele oproepen van de verkeerstoren, werd er voor een gijzeling gevreesd. Het daarop volgende onderzoek heeft ruim 10 uur geduurd. Met als gevolg een langdurige vertraging voor de passagiers die voor de vervolgvlucht geboekt hadden. Uiteraard is de vlucht in kwestie niet claimbaar, het begeleiden van een toestel door F16’s wegens vermoeden van een gijzeling wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. Echter, de verantwoordelijkheid van Vueling stopt niet bij een buitengewone omstandigheid. Vueling handelt volkomen inadequaat wanneer er iets mis gaat.

EUclaim vindt het meer dan terecht dat de passagiers op de volgende vlucht ook in dit uitzonderlijke geval niet het slachtoffer mogen worden van het wangedrag van betrokken piloten. Immers, een piloot behoort met het vliegverkeer bezig te zijn en zich niet als discjockey te gedragen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Europees parlement stemt over nieuwe Verordening
Volgende blogartikel
Verras je Valentijn in de lucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding