Nieuwe trend onder de vakantiegangers: de babymoon!

Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een ‘laatste’ relaxte vakantie voor hun kleintje geboren wordt: een babymoon. En hoewel het heerlijk is om nog even bij te komen voor het einde van je zwangerschap, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij geven je graag wat tips voor een fijne babymoon zonder zorgen.

zwangere vrouw voor de zee bij zonsondergang
©: Latitude Concierge Travels
  1. Ga voor comfort

Kies je voor een babymoon, kies dan ook voor comfort. Niets is zo vervelend als hoogzwanger op een te hard bed moeten slapen of in een krappe douche te moeten staan. Er zijn speciale adults only hotels waar je goed tot rust kunt komen en waarbij de standaarden hoog liggen. Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust en een ontspannende omgeving.

  1. Kies voor een bestemming binnen Europa

Bali, Dubai of Miami zijn mooie en leuke vakantiebestemmingen, maar bewaar deze niet voor je babymoon. Mocht je onverhoopt naar een dokter moeten of medische hulp nodig hebben tijdens je vakantie dan zit je in Europa een stuk sneller op de juiste plek. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken om de medische kosten met een Europese reisverzekering en de standaarden qua gezondheidszorg liggen in Europa redelijk gelijk. Heerlijke plekken in Europa voor een babymoon zijn de Costa del Sol, de Algarve of de Côte d’Azur.

  1. Zwanger zijn en vliegen doe je zo

Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je tot 32 weken zwangerschap vliegen, maar bij sommige vliegtuigmaatschappijen vragen ze al eerder om een fit-to-fly verklaring van je dokter. Ons advies? Vraag altijd voor je een babymoon boekt of je veilig kunt vliegen en of de dokter je een verklaring wil geven. Zo voorkom je vervelende situaties die je onnodig stress opleveren. Als je vocht vasthoudt kun je bij de apotheek speciale steunkousen kopen. Als je gaat vliegen, kies dan ook voor comfort en gun jezelf meer dan een kleine stoel met weinig beenruimte, loop ook regelmatig een stukje door het vliegtuig en drink genoeg water. Je kun t van te voren de vliegtuigmaatschappij contacten met het verzoek of je bij de nooduitgang of voorin in het toestel mag zitten. Hier hebben passagiers meer beenruimte.

zwangere vrouw voor het raam op vliegveld

©: Ikenmama.nl

  1. Fun in the sun

In een wat meer kwetsbare toestand zoals zwangerschap is het belangrijk dat je jezelf extra goed beschermt tegen de hitte en de zon. Kies voor een hotel met airconditioning, neem een hoed/pet mee en genoeg zonnebrandcrème. Zoek ook wat vaker de schaduw op dan je misschien normaal zou doen.

  1. Slim inpakken en genieten maar!

Zorg ervoor dat je essentiële items zoals medicijnen altijd in je handbagage stopt, zeker als je zwanger bent. Het is ook handig om iets bij je te hebben voor het geval dat je vlucht vertraging heeft. Items zoals een goed boek, warm vest en een kussentje voor extra comfort zijn handig om bij je te hebben. Check gelijk even of je recht hebt op een vergoeding bij EUclaim, is toch een leuk kraamcadeautje.

En het meest belangrijkste van alles tips is: Geniet ervan! Deze periode is bijzonder. Geniet van een welverdiende babymoon en deel vooral jouw ervaring en tips voor andere aanstaande ouders hieronder in de comments. Fijne vakantie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
EUclaim bestaat 10 jaar; hoe is het allemaal begonnen?
Volgende blogartikel
Top 10 onmisbare items voor in je handbagage
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding