Net even anders: citytrip Boedapest

Ben jij al aan het nadenken over een citytrip in het najaar? Dan zijn Lissabon, Rome, New York en Parijs de steden die snel in je opkomen. Naast de populaire steden zijn steeds meer Oost-Europese steden in opkomst als ultieme citytrip! Eén van deze opkomende steden is Boedapest.

Kettingbrug en parlement in Boedapest

Boedapest heeft eigenlijk alles in zich om de populairste citytrip bestemming van Europa te worden. Je kunt er genieten van historie, cultuur en heerlijk eten. Extra leuk aan de stad is dat het de beste badhuizen van Europa heeft. Na een dagje cultuur snuiven of shoppen, is een bezoekje aan een badhuis de beste manier om helemaal te ontspannen.

Boedapest voor beginners

Naast de bekende badhuizen zijn er nog veel meer interessante dingen over Boedapest te vertellen. De stad bestaat bijvoorbeeld uit twee gedeeltes die door de rivier de Donau van elkaar worden gescheiden. Aan de ene kant ligt Buda en aan de andere kan Pest. Naast de tweedeling in de stad zorgt de Donau ook voor een prachtig aanzicht van de stad. Een bezoek aan Boedapest is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan een badhuis en een traditioneel koffiehuis. Vroeger kende de stad ruim 500 koffiehuizen bestaande uit pronkzalen, gedecoreerd met marmer, brons, zuilen en spiegels. Je waant je op dat moment even terug in de tijd.

Alle wegen leiden naar Boedapest

Het najaar is een goed moment voor een citytrip. De temperatuur is eigenlijk precies goed om fijn door een stad te wandelen. Vanaf Nederland kun je in het najaar vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht vliegen naar de Hongaarse hoofdstad. In de periode van september tot en met november gaan er in het totaal 1085 vluchten vanaf Nederland naar de stad. Het grootste gedeelte van de vluchten wordt uitgevoerd door KLM vanaf Amsterdam. Naast KLM vliegen ook Wizzair (vanaf Eindhoven en Maastricht) en Transavia (vanaf Rotterdam) naar Boedapest. Alleen Transavia had in het najaar van 2015 geen enkele vertraging van meer dan drie uur.

Win nu een citytrip naar Boedapest

Ga jij deze zomer met het vliegtuig op vakantie? Dan maak jij meteen kans op een nieuwe trip! Laat voor 1 augustus je vluchtgegevens achter en maak kans op een 4-daagse citytrip naar Boedapest!

Redactie

Deze actie is inmiddels voorbij en u kan hier niet meer aan meedoen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Online inchecken: Tips & Tricks
Volgende blogartikel
ATC stakingen kost vliegtuigmaatschappijen meer geld dan Verordening 261/2004
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding