Nederlandse Airlines beginnen zomer 2014 zeer goed

Nu de zomer afgelopen zaterdag dan officieel  is begonnen hebben wij onderzoek gedaan naar de zomerprestaties van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. In de eerste 2 maanden van dit zomerseizoen hebben alle Nederlandse  Airlines veel minder vertragingen gehad ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Zomer vliegtuig

Airlines

2013

2014

KLM

0,15%

0,13%

Transavia

0,41%

0,33%

Arke

1,05%

0,56%

Corendon Dutch Airlines

1,30%

1,16%

Bovengenoemde tabel betreft het aantal vertraagde vluchten vanaf 3 uur in procenten

Arke heeft zich het meest verbeterd ten opzichte van vorig jaar, terwijl bij KLM de kans op een vertraging van 3 uur het kleinst is. Ook geven wij onze complimenten aan Transavia.  Zij laten een verbetering zien van 20%.

Deze positieve ontwikkelingen zijn overigens geen incidentele verbeteringen  maar lijkt op een zich doorzettende trend. Transavia verbetert zich al twee jaar op rij en Corendon Dutch Airlines en  KLM laten al drie opvolgende jaren een daling zien van het aantal vertraagde vluchten.

De EU261/2004 verordening is de drijvende kracht achter deze prestatie verbeteringen. Er wordt steeds sneller actie ondernomen om vertragingen te voorkomen. Luchtvaartmaatschappijen hebben nog steeds te maken met technische mankementen, maar steeds minder heeft dit effect op opvolgende vluchten. en zo hoort het. Wij van EUclaim zijn blij te zien dat de Verordening zijn positieve uitwerking heeft op vluchtvertragingen!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De British Airways reclame die ons allemaal laat opkijken
Volgende blogartikel
Oostenrijker trekt Boeing 777
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding