Nationale toezichthouder faalt

Er is al verschillende malen aandacht besteed aan de houding van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Zij hebben klachten van gedupeerde passagiers verkeerd beoordeeld, door situaties als overmacht te bestempelen, terwijl de Verordening anders stelt.

Veel passagiers zullen afgehaakt zijn nadat ze een negatief besluit hebben ontvangen van het ILT, terwijl ze wel degelijk recht hebben op een vergoeding. Wij hebben Staatssecretaris Mansveld opgeroepen om alle passagiers die een foutief advies hebben ontvangen actief te benaderen. Hier is geen gehoor aan gegeven.

Onlangs hebben wij een vonnis ontvangen van de Rechtbank. De KLM heeft in deze zaak een negatief besluit van het ILT aangedragen en de rechter opgeroepen dit besluit te volgen, aangezien de passagier niet in bezwaar was gegaan. De Rechtbank heeft anders beslist en geeft aan dat de lijn van ILT niet gevolgd hoeft te worden.

Omroep Max heeft ook aandacht besteed aan dit onderwerp. Zowel in een TV uitzending als in Max Magazine. Zij roepen alle passagiers die onterecht een negatief besluit hebben ontvangen zich te melden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Transavia toestel wijkt uit door zieke crew
Volgende blogartikel
Top 4 vertraagde chartermaatschappijen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding