Mist, regen en storm in het vliegverkeer

Het weer gooit nog al eens roet in het eten voor passagiers. Voornamelijk het najaar en voorjaar brengen veel problemen met zich mee. De mist van december 2016 heeft er zelfs voor gezorgd dat de maand in de top vijf is gekomen van meeste incidenten van de afgelopen vijf jaar. Vooral de laatste week van het jaar was het elke dag raak in het westen van Nederland.

mist uitzicht op bos vanaf hoge berg

De afgelopen vijf jaar speelde het weer vaker een rol omtrent langdurige vertragingen en geannuleerde vluchten. We hebben de ergste maanden op een rijtje gezet.

  1. Februari 2012

De winter van 2011-2012 was behoorlijk streng. We waren dicht bij een Elfstedentocht, een zeldzaam fenomeen deze tijd. De winterse omstandigheden maakten niet alleen ijspret mogelijk, maar zorgden ook voor behoorlijke vertragingen en veel annuleringen op de Nederlandse vliegvelden. De sneeuwval gooide roet in het eten voor zowel het vliegverkeer als dé tocht. 1091 vluchten waren langer dan drie uur vertraagd of geannuleerd in februari 2012 waarmee het op nummer één komt in deze top vijf.

  1. Januari 2013

Ook januari 2013 was een echte wintermaand met lage temperaturen en sneeuwval. Niet alleen in Nederland, maar in heel west- en centraal Europa was dit het geval. Dit heeft veel invloed gehad op het aantal vertragingen en annuleringen van en naar Nederland. In januari 2013 waren er 1036 annuleringen of vertragingen van meer dan drie uur van en naar Nederland.

  1. Maart 2015

Een zware storm raasde in maart 2015 over Nederland. De vliegvelden werden niet ontzien wat in veel vertragingen en annuleringen resulteerde. 27 maart kwam hier ook nog een stroomstoring bij Schiphol bovenop. Er werden 935 vluchten van en naar Nederland met een flinke vertraging uitgevoerd, of in zijn totaliteit geannuleerd.

  1. November 2015

Ook deze maand was mist een veelvoorkomend probleem. Hoewel Nederland grotendeels ontzien werd had vooral het Verenigd Koninkrijk hier last van. Dit resulteerde in veel vertragingen en annuleringen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, namelijk 883.

  1. December 2016

Afgelopen maand staat op nummer vijf. Door mist in Nederland zijn maar liefst 846 vluchten geannuleerd of met meer dan drie uur vertraging aangekomen in december 2016. Hoewel in het oosten van Nederland de zon scheen was het zicht in andere delen van het land vaak minder dan 100 meter.

Heb jij wel eens vluchtproblemen ondervonden vanwege het weer?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De slechtste dagen in het vliegverkeer van 2016
Volgende blogartikel
Wat te doen op Amsterdam Airport Schiphol bij vertraging?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding