Minder gedupeerde luchtvaartpassagiers in Nederland

2014 telt minder vluchtvertragingen en annuleringen dan 2013. Onderzoek van EUclaim wijst uit dat het aantal incidenten* met 20% is gedaald. De daling is vooral veroorzaakt door minder geannuleerde vluchten in 2014.

Vluchtvertragingen gedaald

Aantal claimbare vertragingen gestegen

Het aantal vertraagde claimbare vluchten** is daarentegen gestegen met 4%,van 1048 vluchten in 2013 naar 1093 claimbare vluchten in 2014. Dit is vooral te wijten aan de minder goede prestaties van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Zowel Transavia, als KLM en Corendon Dutch Airlines hebben meer claimbare vertragingen gehad in 2014. Alleen Arkefly presteert beter in 2014 met bijna 15% minder claimbare vertragingen.

133.000 vertraagde passagiers hadden recht op vergoeding

In 2014 hebben bijna 133.000 vertraagde passagiers die gevlogen hebben met Nederlandse maatschappijen KLM, Transavia, Arkefly en Corendon Dutch Airlines recht gehad op een vergoeding bij een vluchtvertraging. EU Verordening 261/2004 bepaalt dat het gaat om een bedrag van €250,- tot €600,- per passagier, gebaseerd op de afstand van de vlucht. Veel passagiers zijn zich echter niet bewust van de EU regelgeving en weten niet dat zij recht hebben op een financiële compensatie bij vluchtvertraging.

Bekijk onderstaande infographic voor alle details!

Infographic jaarcijfers 2014 luchtvaart nederland

*Onder incidenten verstaan wij geannuleerde vluchten en vluchten met een vertraging van meer dan 3 uur. Deze vluchten vallen onder de EU Verordening 261/2004 waarin passagiersrechten zijn vastgelegd.

**Claimbare vluchten zijn vluchten waarbij passagiers recht hebben op een vergoeding volgens EU Verordening 261/2004. Bij een vertraging van meer dan 3 uur of een geannuleerde vlucht hebben passagiers recht op compensatie, mits er geen sprake was van een buitengewone omstandigheid, zoals bijvoorbeeld slecht weer, staking luchtverkeersleiding of oorlogssituaties.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Man is enige passagier tijdens Delta vlucht
Volgende blogartikel
Sneeuwstorm verstoort vliegverkeer Amerika
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding