Massapleidooien Transavia: de ontknoping

De Rechtbank in Haarlem heeft duidelijk gemaakt hoe zij zal oordelen in zaken waarin Transavia zich beroept op buitengewone omstandigheden als gevolg van een technische storing.

De Rechtbank oordeelt in een groeiende stroom van vonnissen tegen Transavia luid en duidelijk: “Een technisch mankement moet als inherent aan de normale uitoefening van de activiteit van een luchtvaartmaatschappij worden beschouwd en kan derhalve geen buitengewone omstandigheid opleveren.”

De positie van de Rechtbank is helder. Maar of Transavia het hier mee eens is? De nieuwste poging tot verder uitstel is het willen houden van een nieuwe ronde pleidooien. Niet bestaande regelgeving, die ook nooit van toepassing zal zijn op vluchten uit het verleden, wordt nu als argument gebruikt. Dat vindt EUclaim ‘een beetje dom’.  Ik wens u een prettig ‘oranje’ weekend. Het heeft voor Willem-Alexander ook lang geduurd voordat hij Koning wordt. Wij wachten ook nog maar even. Wij hebben geduld.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Lovende woorden en opbouwende kritiek
Volgende blogartikel
Monarch betaalt 18.000 euro uit aan EUclaim klanten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Bekend van NOS, RTL Nieuws, BNR,Telegraaf en Radar.

Meer over Hendrik
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding