Madrid, Spaanse metropool met stijl

Misschien dat de Catalanen en Basken er anders over denken, maar Madrid is écht de belangrijkste stad van Spanje. Met zijn meer dan zes miljoen inwoners is het een metropool van wereldformaat.

Paleis in Madrid

De stad is bekend om zijn rijke historie en kunst. Naast het Koninklijk Paleis het Palacio Real, vinden we hier onder andere de musea Prado, en Reina Sofía.

Ook vind je in Madrid vele pleinen, met als meest beroemde plein het Plaza Mayor. Op deze pleinen proef je de sfeer van het Spaanse stadsleven, en als je geluk hebt met het weer is het goed toeven op één van de vele terrassen. Het leuke hiervan is dat je bij ieder drankje weer een ander gerechtje krijgt voorgeschoteld, zelfs bij die terrassen die niet als tapasbars bekend staan. Dan weer een bordje paella, dan een vishapje, of een broodje met vleeswaren.

Madrid is, ondanks dat het zo’n grote stad is, heel prettig qua sfeer. Vriendelijke, relaxte mensen, en mooie stadsparken waardoor je je absoluut niet in een metropool waant. Overal staan bankjes om uit te rusten en te genieten van de sfeer om je heen. Het Retiropark is een bekend park, hier kun je heerlijk wandelen, varen, een terrasje pakken en luisteren naar de vele muzikanten die overal spelen.

De prijs-kwaliteit verhouding in Madrid is erg goed. Het diverse aanbod van verschillende soorten restaurants, de zeer uitgebreide keus in winkels en vele bezienswaardigheden maken Madrid tot een ideale bestemming voor een citytrip. Zo is er bijvoorbeeld een winkel met een paar wanden vol met alleen maar espadrilles, een winkel met alleen maar slippers, maar ook ieder bekend merk heeft een eigen shop in Madrid. En uiteraard hebben ook de meeste designers een eigen winkel in deze stad.

Er zijn diverse manieren om de stad te verkennen. Al wandelend doe je de beste indrukken op, maar ook het uitgebreide en duidelijke metronetwerk is een ideale manier om zoveel mogelijk te zien met zo min mogelijk tijdsverlies. Ook kun je overal op de bus stappen, er is voor de toeristen ook een ‘hop on hop off’ bus die stopt bij de meeste bezienswaardigheden. Zeker in het voorjaar is dit een aanrader, aangezien de bovenkant open is.

Het nachtleven van Madrid is zeer uitgebreid en gevarieerd. Beginnen in een tapasbar met een wijntje, vervolgens een hapje eten in een van de vele restaurants en daarna kiezen uit een bezoek aan één van de  theaters, flamencoclubs of nachtclubs, het kan er allemaal.

Vliegen naar Madrid kan rechtstreeks met Transavia vanaf Rotterdam. Zij vliegen 4 keer per week, voor een retourticket betaal je ongeveer € 120,-. Voor het overnachten kun je kiezen uit diverse soorten verblijf, van een bed & breakfast tot een luxe 4 sterrenhotel, Madrid heeft het allemaal.

Madrid is echt een aanrader, houd echter rekening met koude winters en erg warme zomers. De meest ideale maanden om Madrid te bezoeken zijn tussen maart en juni of tussen september en december.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Grootschalige staking luchtverkeersleiders Europa
Volgende blogartikel
Vueling betaalt passagiers na beslaglegging
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding