Lekkende jerrycan met gevaarlijke stof niet buitengewoon

Er is geen sprake van een buitengewone omstandigheid wanneer een jerrycan met een gevaarlijke stof in de laadruimte lekt en het toestel als gevolg daarvan (grondig) gereinigd moet worden. Als een vlucht hierdoor vertraging oploopt, moet een luchtvaartmaatschappij de passagiers gewoon compensatie betalen.

KLM heeft op 4 maart 2010 een passagiersvlucht uitgevoerd. Ook heeft KLM tijdens die vlucht een jerrycan vervoerd met daarin een gevaarlijke stof (chlorocresols).  Deze jerrycan is gaan lekken. Het toestel moest hierdoor grondig gereinigd worden. Ondanks deze schoonmaakbeurt bleef er een doordringende geur in het vliegtuig hangen. KLM vond dat de passagiers niet met het vliegtuig vervoerd konden worden. Voordat het toestel kon vertrekken moest het toestel machinaal grondig gereinigd worden, waardoor passagiers met een langdurige vertraging zijn aangekomen op hun bestemming. Volgens KLM was er sprake van een buitengewone omstandigheid.

De rechter in Amsterdam heeft geoordeeld dat dit geen buitengewone omstandigheid is. Volgens de rechter is deze situatie inherent aan de normale bedrijfsvoering van een luchtvaartmaatschappij, omdat KLM gecombineerde passagiers- en vrachtvluchten aanbiedt. Dat betekent dat KLM invloed had kunnen uitoefenen op de ontstane situatie. Passagiers hebben dus recht op financiële compensatie.

Wij hebben meerdere passagiers kunnen verblijden met dit vonnis.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Is er leven voor een claim?
Volgende blogartikel
Vlucht-vertraagd.nl slaat plank volledig mis
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding