Kopenhagen in 5 dagen

Restaurants, winkels, cultuur. Kopenhagen heeft het allemaal! Zin om een keer die kant op te gaan? Voor de Telegraaf schreven we er een artikel over. Zo haal je in vijf dagen het meeste uit je stedentrip.

nyhavn kopenhagen

Dag 1: Nyhavn en omgeving

Je begint je stedentrip met één van de mooiste plekken: Nyhavn. Kies voor een ontspannen rondvaarttocht langs de meeste highlights van de stad.

Vanuit Nyhavn loop je naar Marmorkirken, een prachtige lutherse kerk die zeker een bezoekje waard is. Tegenover deze kerk ligt de straat naar het koninklijk paleis Amalienborg. Vanuit hier kijk je uit op het prachtige Operagebouw, ontworpen door Henning Larsen en één van de modernste operagebouwen ter wereld.

Bij het Koninklijk paleis zit tevens een interessant museum over de historie van de Koninklijke familie. Loop verder naar misschien wel het bekendste beeld van deze stad, den lille havfrue ofwel de kleine zeemeermin. Een eerbetoon aan het beroemde sprookje van H.C. Andersen.

Lees hier het hele artikel op de Telegraaf.

 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Telegraaf: Romantische bestemmingen voor je huwelijksreis
Volgende blogartikel
Een Spaanse zomer vol zon, zee en ... vertraging?!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding