KLM delft onderspit voor de rechter

De Rechtbank Amsterdam heeft de passagiers, die samen met Aviaclaim een procedure tegen KLM hadden aangespannen, op alle punten in het gelijk gesteld.

De rechtbank heeft bevestigd dat een passagier recht heeft op een financiële compensatie wanneer er sprake is van een vertraging van 3 uren of meer. Een verzoek van de KLM om voorlopig geen uitspraak te doen in afwachting van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, heeft de rechtbank afgewezen. In het vonnis stelt de rechter onder andere dat het niet noodzakelijk is om verdere procedures bij welke rechtbank dan ook af te wachten.

In het vergaande vonnis staat ook te lezen dat Nederlandse rechters het in grote meerderheid eens zijn over de te voeren lijn. Dat betrokken luchtvaartmaatschappijen het hier niet mee eens zijn heeft hier geen invloed op.

De Amsterdamse rechtbank doelde in deze op een soortgelijke uitspraak van de rechtbank Den Haag van 9 augustus jl. tegen ArkeFly. Ook in deze kwestie concludeerde de rechtbank dat de huidige Europese wetgeving helder is en moet worden toegepast. KLM en ArkeFly zijn veroordeeld tot het betalen van € 600.- compensatie per passagier.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Rechtbank Berlijn volgt het Europese Hof van Justitie
Volgende blogartikel
Amerikaanse wetgeving voor luchtvaartpassagiers uitgebreid
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding