Klimaatverandering heeft grote gevolgen op de luchtvaart

Veranderingen in het klimaat betekenen automatisch ook veranderingen in het weer. Iets waar de luchtvaartindustrie dagelijks mee te maken heeft.  Extreem weer zorgt elk jaar weer voor annuleringen en vertragingen.

factories smoke in the clouds and sky
©: Delicious Living

Impact op het vliegverkeer

Zwaardere buien, windstoten, wateroverlast en onweer zijn weersfactoren die direct af te leiden zijn aan de klimaatverandering. We zien steeds meer buien die in korte tijd voor veel wateroverlast zorgen. En niet alleen op de grond zorgen deze buien voor problemen. Ook het vliegverkeer heeft er last van. Voor passagiers die te maken krijgen met vertragingen of annuleringen in het vliegverkeer houdt het vaak urenlang wachten in. Slecht weer is een buitengewone omstandigheid en helaas hebben passagiers dan geen recht op een vergoeding.

Onweer op zich is niet gevaarlijk voor het vliegverkeer, de vliegtuigen kunnen wel tegen bliksem. Maar voor de medewerkers die het vliegverkeer moeten afhandelen in de vorm van bagage in- en uitladen, vliegtuigen bijtanken of technische inspecties moeten uitvoeren, is dit een ander verhaal. Voor hun is het werk dan te gevaarlijk, waardoor er vertragingen ontstaan.

Minder mist

Toch is er ook een lichtpuntje aan de hemel. De lucht boven Nederland is de afgelopen jaren schoner geworden waardoor er minder mist voorkomt.

Bij EUclaim zien we geen grote wijzigingen in weersomstandigheden tussen 2015 en 2016 in Nederland.

Er zijn dingen die je zelf kunt doen om de gevolgen van klimaatverandering door vliegen tegen te gaan. Deze tips kun je vinden in onze blog over vliegen en het milieu voor Travel Valley.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De voorbereiding van de vlucht: Hoe gaat het in zijn werk?
Volgende blogartikel
Vliegtuig vertraagd wegens een technisch mankement? Recht op vergoeding
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding