Kerstshoppen in Londen: vlieg je rijk!

Het is wellicht een van de leukste reisjes in de mooiste tijd van het jaar. Kerstshoppen in Londen. Je moet het een keer meegemaakt hebben. Shoppen in Londen voor kerst voelt alsof je in een traditionele kerstfilm bent beland. Sfeervolle straten en uitgedoste winkels geven je het ultieme geluksgevoel waar je zo hard naar verlangt in de decembermaand.

kerstversiering in de straten van londen

Mustsee’s tijdens je trip

Als je dacht dat Amsterdam al magisch was tijdens kersttijd dan kun je in Londen je hart helemaal ophalen! Fonkelende lichtjes en de meest uitbundige versieringen vind je in élke straat van het gezellige centrum. Een bezoek aan warenhuizen zoals Fortnum & Mason en Harrods mag dan ook absoluut niet ontbreken! Er zijn vijf verdiepingen aan kerstplezier en versieringen te ontdekken in Harrods. Een kleine waarschuwing: Je gaat hier niet met lege handen naar buiten! De leukste winkelstraten om te bezoeken zijn Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street en Covent Garden.

Struin door Soho waar je de leukste eettentjes vind geheel in de sfeer van de feestdagen. Kies je voor een écht Engels etentje in een pub langs de Theems of voor een knus Italiaans restaurantje? In Soho kun je even heerlijk bijkomen van alle pracht en praal die je overdag gezien hebt. Wil je ook een Engelse kerstmarkt meemaken? Ga dan naar de leukste kerstmarkt in Hyde park. Een magisch spektakel voor zowel jong en oud aan het beroemde Serpentine Road compleet met reuzenrad en ijsbaan. Ook bij het Londen Eye en de Big Ben is een heuse kerstmarkt vol kraampjes en lekkernijen te vinden.

Alle wegen leiden naar Londen

Een weekendje Londen is zo geboekt. Er vliegen namelijk genoeg maatschappijen tussen Nederland en de Engelse hoofdstad tegen behoorlijk lage tarieven. Er zijn maar liefst 6(!) vliegvelden bij Londen. easyJet vliegt naar Londen Gatwick, Stansted, Luton en Southend. Ryanair vliegt alleen op Stansted. KLM vliegt op Londen Heathrow net als British Airways, die ook nog op Londen City en Gatwick vliegt. Het Britse CityJet vliegt alleen op Londen City.

Alle vliegtuigmaatschappijen presteerden behoorlijk goed vorig jaar december. Alleen CityJet en British Airways hadden te maken met enkele geannuleerde en vertraagde vluchten op de route tussen Amsterdam en Londen City. Mocht je toch te maken hebben met een lange vertraging dan heb je wellicht recht op een vergoeding van €250. Een mooi extraatje voor de feestdagen! Ben jij al eens wezen kerstshoppen in Londen?

© Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegensvlug naar de piste
Volgende blogartikel
Vertraging? Geen probleem, EUclaim!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding