Kerst in de zon

De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Het is (ondanks de onzekere situatie) een goed idee om de feestdagen in de zon te spenderen. Waarom? Door zonlicht stimuleer je productie van gelukshormonen en dat is zeker welkom tijdens de wintermaanden. EUclaim tipt een aantal bestemmingen voor een zonnige kerst!

Gekleurde huizen in een straat van Willemstad in Curacao

Bestemming 1: Curaçao

Liever genieten van witte stranden dan een flink pak sneeuw? Dan is Curaçao een uitstekende keuze om een warme kerst door te brengen. In december is het gemiddeld 30 graden op het eiland in de Caribische zee. Door de warme temperaturen is het plezierig om dagen aan één van de vele mooie stranden door te brengen. Daar staat Curaçao immers om bekend. Zo is de zee bij de stranden Cas Abao, Grote Knip en Playa Porto Marie een geschikte plek om te snorkelen. Op Playa Porto Marie kun je ook wilde varkens op het strand aantreffen, wat voor een hilarisch gezicht zorgt. Voor de afwisseling is een bezoek aan natuurparken Christoffelspark en Shete Boka een aanrader of maak een rondwandeling door Willemstad dat bekendstaat om de gekleurde huizen. In de stad kun je verschillende musea bezoeken (Museum Kura Hulanda is een aanrader) of souvenirs kopen in een van de vele winkeltjes. De feestdagen worden op Curaçao groots gevierd door vuurwerkshows en vele kerstmarkten op het eiland. Goed om te weten: oliebollen hoef je tijdens je verblijf niet te missen. Dit kun je naast andere lokale gerechten ook vinden op de kerstmarkt.

Er gaan verschillende rechtstreekse vluchten naar Curaçao vanuit Amsterdam in december. Binnen 10 uur ben je op Curaçao met vliegtuigmaatschappijen KLM of TUI fly.

Uitzicht over de stad Dubai met de Burj Arab als hoogtepunt

Bestemming 2: Dubai

Dubai staat bekend als een luxe reisbestemming. In de stad in de Verenigde Arabische Emiraten staat het enige zevensterrenhotel ter wereld met een hoogte van 321 meter. Het zevensterrenhotel ‘Burj Al Arab’ is een bezienswaardigheid waar je kunt overnachten voor een flink prijskaartje. Inmiddels kunnen reizigers met een kleiner budget ook genieten van de winterzon in Dubai. Zo is het gemiddeld 26 graden in december. Door de fijne temperaturen is het mogelijk om te luieren aan het strand of een actieve tour door de woestijn te boeken. Het is een optie om met een kameel door woestijnduinen te verkennen of (als je van snelheid houdt) met een 4×4 jeep door het landschap te rijden. Ook voor winkelliefhebbers is Dubai een paradijs. Door de stad verspreid zitten er verschillende malls of bezoek een souk om prachtige juwelen en kleding te kopen. In Dubai wordt er officieel geen Kerstmis gevierd. Ze besteden er echter genoeg aandacht aan door kerstmarkten te organiseren en houden veel restaurants met een Europese achtergrond een speciale kerstdiner of brunch voor de Westerse expats en toeristen in Dubai.

Er gaan verschillende rechtstreekse vluchten naar Dubai vanaf Amsterdam. Binnen 6,5 uur ben je in Dubai met vliegtuigmaatschappijen Emirates en KLM.

Toerist wandelt voor een piramide in de stad Luxor in Egyote

Bestemming 3: Egypte

Piramides, sfinxen en tempels: er zijn meer dan genoeg archeologische hoogtepunten om te ontdekken in Egypte. Door de verschillende tours in Egypte bieden ze de mogelijkheid voor reizigers om kennis te maken met de cultuur en vele schatten die het land rijk is. In december is het tussen de 20 en 30 graden, waardoor het mogelijk is om dagen aan het strand te spenderen. In het warme Egypte hebben ze namelijk een ruim aanbod aan resorts en mooie stranden om te snorkelen. Het is dus verstandig om een duikbril in je koffer te stoppen. Zo kun je verschillende tropische vissen spotten, schildpadden en roggen tegenkomen. In de omgeving van Marsa Alam is de Samadai rif en hier kun je zelfs wilde dolfijnen tegenkomen. In Egypte wordt geen Kerstmis gevierd, maar op toeristische plekken schenken ze er wel aandacht aan. Zo kun je kerstbomen en versieringen treffen op toeristische markten en hotels. Ook worden er concerten en kerstdiners georganiseerd.

Het is mogelijk om rechtstreeks naar Hurghada, Marsa Alam en Caïro te vliegen. De prijzen variëren tussen de bestemmingen, maar als je een vlucht combineert met een all-inclusive vakantie ben je goedkoper uit.

Surfers staan op het strand in Gran Canaria terwijl het donker begint te worden

Bestemming 4: Gran Canaria

In de winter is het geen weer voor zwemkleding op Gran Canaria. Gelukkig is er wel zon aanwezig op het eiland om je uit die winterdip te halen. Uiteraard zijn de andere Canarische eilanden ook een bezoek waard, maar het aanbod van activiteiten zijn heel divers op Gran Canaria. In de duinen van Maspalomas kun je bijvoorbeeld kameel rijden, maar een excursie boeken om wilde dolfijnen en walvissen te spotten is ook een mogelijkheid. Het wildleven rondom Gran Canaria is erg groot. De sportieveling kan leren duiken of suppen op het eiland. Zo kun je Gran Canaria verder verkennen via het water. Uiteraard is er ook ruimte voor culturele uitstappen. Ga naar bedevaartplaats Teror. Dit wordt als het mooiste dorp van Gran Canaria gezien. In het dorpje staat onder meer een prachtige kerk om de heilige Maagd Maria te eren. Het is vanaf eind november mogelijk om de kerstsfeer op Gran Canaria te proeven. Door de versierde straten, boulevards en winkels en vele kerstmarkten kun je hier een gezellige kerst vieren.

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Gran Canaria vliegen met Transavia. Met luchtvaartmaatschappij Transavia sta je binnen 4,5 uur op het eiland.

Welke van deze bestemmingen spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten in een reactie!

Meer lezen over kerst en vliegen?

  • 2016-11-09

    Kerstshoppen in Londen: vlieg je rijk!

    Het is wellicht een van de leukste reisjes in de mooiste tijd van het jaar. Kerstshoppen in Londen. Je moet het een keer meegemaakt hebben. Shoppen in Londen voor kerst voelt alsof je in een traditionele kerstfilm bent beland. Sfeervolle straten en uitgedoste winkels geven je het ultieme geluksgevoel waar je zo hard naar verlangt in de decembermaand.

  • 2015-12-24

    De leukste kerstvliegtuigen

    De kerstperiode is een drukke tijd voor vliegtuigmaatschappijen. Veel passagiers worden naar  familie of vrienden gebracht om daar de kerstdagen samen door te brengen. De vliegtuigmaatschappijen versieren de vliegtuigen om de passagiers helemaal in de kerstsferen te brengen.

  • 2020-11-27

    Kerst in coronatijd? EUclaim deelt 5 ideeën

    De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Ondanks de bijzondere situatie is het zeker mogelijk om een gezellige Kerstmis in coronatijd te vieren. Hoe? EUclaim deelt vijf ideeën om van Kerstmis een gezellige tijd van te maken.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Hoe werkt de corona teststraat op Schiphol Airport?
Volgende blogartikel
Trends in vliegverkeer na de uitbraak van corona
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding