Kerst in coronatijd? EUclaim deelt 5 ideeën

De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Ondanks de bijzondere situatie is het zeker mogelijk om een gezellige Kerstmis in coronatijd te vieren. Hoe? EUclaim deelt vijf ideeën om van Kerstmis een gezellige tijd van te maken.

Een ingepakt kerstcadeau met een lint eromheen

Idee 1: Organiseer een kerstetentje buiten

Op een verantwoorde manier met zijn allen aan het kerstdiner? Het is mogelijk. Organiseer een kerstetentje in de buitenlucht, zoals een uitgebreide lunch of kerst-BBQ. Zo kun je verschillende tafels in de tuin plaatsen en de omgeving feestelijk versieren met dekens, kaarsjes en kerstverlichting. Het kan natuurlijk koud worden in de wintermaanden. Daarom is het verstandig om vuurkorven en/of terrasverwarmers erbij te plaatsen. Uiteraard mag er geen kerstmuziek ontbreken!

Idee 2: Cadeaus onder de kerstboom

Een versierde kerstboom met cadeaus daaronder zorgt voor een compleet kerstplaatje. De kerstcadeaus voor je eigen gezin kunnen alsnog prima onder de boom, maar voor andere familieleden gaat het lastig dit jaar. Daarom kun je de cadeaus onder de kerstboom naar je familie opsturen via de post. Verpak de cadeaus feestelijk, schrijf er een leuk kaartje bij en stuur de cadeaus (op tijd!) naar je familie op. Extra leuk: videobel met elkaar tijdens het uitpakmoment!

Idee 3: Kerstwandeling maken

Wil je dit jaar iets anders doen dan een gezamenlijk etentje? Dan kun je natuurlijk ook met zijn allen een mooie kerstwandeling maken. Het risico op besmetting is lager in de buitenlucht. Kies voor een mooie heidevlakte, bos of een uitgestippelde wandelroute in de buurt. Zorg ervoor dat je iets lekkers en koffie meeneemt voor onderweg, zodat je de wandeling goed doorkomt.

Idee 4: Samen (online) spelletjes spelen tijdens kerst

Samen (bord)spellen spelen hoort bij de kerstbeleving. Dat is dit jaar anders, maar gelukkig zijn er nog meer manieren om samen het spelelement te ervaren. Doe bijvoorbeeld een online bordspel met kerst of speel allemaal hetzelfde spel via een app. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een fysiek spel te spelen en daarbij met elkaar te videobellen. Erg gezellig!

Idee 5: Overnachtingen buiten de deur

Dit jaar is het niet mogelijk om de kerst in de zon te beleven, aangezien niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Wil je er graag even tussenuit? Dan kun je ook een overnachting boeken tijdens kerst. Zo kun je kiezen uit een luxueus hotel, gezellig vakantiehuisje of een bijzondere overnachting via Airbnb. Uiteraard zijn er nog meer opties en kun je kijken wat er momenteel nog vrij is!

Hebben jullie nog leuke tips voor kerst in coronatijd? Deel ze in een reactie hieronder!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Annuleren ivm corona? Dit zijn je rechten
Volgende blogartikel
Mijn koffer is vertraagd. Wat nu?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding