Jetairfly meer dan 32 uur vertraagd uit Miami

Bijna 300 passagiers zijn afgelopen weekend met meer dan 32 uur vertraging van Miami naar Amsterdam gevlogen. Het Belgische Jetairfly, een luchtvaartmaatschappij van de TUI groep, had problemen met hun Boeing 767.

Vliegtuig van Jetairfly op de landingsbaan

Wat is er gebeurd?

De bedoeling was dat vlucht TB 623 naar Florida en TB 624 van Miami naar Amsterdam door de B767-300 van Jetairfy zou worden uitgevoerd. Echter, vanwege nog onbekende problemen heeft Jetairfly een Airbus 340-300 ingehuurd van de Portugese maatschappij Hifly om de vlucht uit te voeren. Dit toestel vertrok uiteindelijk met ongeveer  8 uur vertraging  naar Amerika.

Omdat het toestel last-minute is ingehuurd heeft Hifly geen crew ter plaatse om de terugvlucht direct uit te voeren. De crew die vlucht TB623 heeft uitgevoerd naar Amerika heeft eerst moeten rusten voordat zij de vlucht naar Amsterdam mochten uitvoeren. Zij waren over hun wettelijk toegestane werkuren heen. Dit alles heeft geleid tot meer dan 32 uur vertraging.

Recht op een vergoeding

Passagiers op beide vluchten hebben recht op een vergoeding voor het ongemak. Het gaat om een bedrag van €600,- per passagier. Ook de extra gemaakte kosten voor bijvoorbeeld eten, drinken en een eventuele hotelovernachting moet worden vergoed.

Vertraging op vervolgvluchten

Ook de vluchten van 22 december en 23 december zijn vertraagd. Vlucht TB 121 van Amsterdam via Brussel naar Miami is met meer dan 3 uur vertraging aangekomen. De terugvlucht die vandaag wordt uitgevoerd zal ook met vertraging aankomen.

Gelukkig is iedereen wel net op tijd terug voor de feestdagen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
2014: het jaar van stakingen
Volgende blogartikel
Arke’s eindejaarsvertraging
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding