IVW deelt boetes uit

BRUMMEN - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaat boetes uitdelen als luchtvaartmaatschappijen zich niet houden aan de regels voor vergoedingen aan passagiers bij vertraging van meer dan drie uur.

Luchtvaartpassagiers hebben recht op een schadevergoeding als hun vliegtuig is vertraagd. Deze vergoeding kan oplopen tot € 600,- per passagier. De IVM is belast met de controle van de luchtvaartmaatschappijen als deze schadevergoeding ook daadwerkelijk aan passagiers wordt uitbetaald.

Boete bij 40 overtredingen

Indien de inspectie meer dan 40 keer vaststelt dat de luchtvaartmaatschappij deze schadevergoeding niet betaald, dan krijgt de lluchtvaartmaatschappij een boete van € 15.000,-. Bij herhaling wordt de boete verdubbeld en tenslotte kan de IVW een maximale boete van 74.000 euro oplegen. Voor het aantal van veertig is volgens de IVW gekozen om de structurele overtreders aan te pakken.

Rechten

Ook legt de inspectie voortaan boetes op als maatschappijen voor de elfde keer verzuimen passagiers te informeren over hun rechten. Dat kost de elfde keer € 3.000,- en elke volgende keer nog eens € 6.000,-.

EUclaim

Hendrik Noorderhaven van EUclaim is blij met deze uitspraak en boetes. Het aantal claims van passagiers per luchtvaartmaatschappij is veel groter dan 40. Hij hoopt dat deze maatregel leidt tot het sneller uitbetalen van schadevergoedingen door de luchtvaartmaatschapijen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Schiphol gaat drukste weekend in
Volgende blogartikel
Vonnis Rechtbank Haarlem
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding