Inpaktips voor je bagage

De vakantie staat weer voor de deur! Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van het weer op je vakantiebestemming en het soort activiteiten dat je gaat doen. Maar wat moet je dan allemaal meenemen in je koffer? En met alle regels en (hoge) bagagetarieven tegenwoordig is het wel handig om een inpaklijst te maken voor je reis. Wij geven je de beste inpaktips voor jouw vakantie.

backpack tegen een boom in de natuur
  1. Backpack of koffer?

Kies je voor een grote koffer of ga je reizen met een backpack? Maar weinig mensen kunnen met een klein rugtasje drie weken rondtrekken, dus hoe zorg je ervoor dat je zo comfortabel mogelijk reist? Vraag jezelf af wat het meest geschikt is voor het soort reis dat je gaat maken en wat bij jou als persoon past. Rondtrekken door Thailand doe je bijvoorbeeld een stuk comfortabeler met een backpack aangezien de meeste wegen moeilijk begaanbaar zijn en je nog niet weet hoe je gaat reizen. Een strandvakantie of reis door Noord-Amerika daarentegen kan prima met een koffer.

  1. Hoeveel neem je mee en wat heb je écht nodig

Eén ding is zeker: Hoe meer je meeneemt, hoe meer je betaalt. Voor een standaard koffer van 20-23 kilo betaal je al snel €30 per enkele reis. Hoe meer kilo’s je meeneemt hoe hoger de prijs oploopt. 20 kilo meenemen is dus helemaal prima, maar ga je hier overheen? Denk dan drie keer na of je niet écht iets thuis kunt laten. Met een backpack denk je sowieso wel drie keer na of je het echt nodig hebt. Je moet het immers zelf dragen. Neem een tube reiswasmiddel mee, zo kun je snel je shirtjes opfrissen en het scheelt je extra gewicht aan kleding.

  1. Travel bright, travel light

Ga je reizen met een backpack? Dan is gewicht heel bepalend. Neem bijvoorbeeld alleen kleding mee die je echt nodig hebt. Je kunt tegenwoordig bijna overal wel een wasje draaien. Sneldrogende lichte reishanddoeken zijn ideaal voor backpackers en gebruik reisflesjes voor je shampoo en douchegel in plaats van grote verpakkingen. Baseer verder je bagage op je bestemming. Ga je van de gebaande paden af, ver weg van de bewoonde wereld? Neem dan altijd een EHBO-kitje mee en een goede powerbank voor je telefoon. Een hammamdoek doet het trouwens prima als stranddoek en is stukken lichter dan een badhanddoek. Scheelt weer gewicht in je koffer of backpack. Rol je kleding zoveel mogelijk op, dit scheelt ruimte én, geloof het of niet, kreukels!

  1. Zon, city of natuur? Dit neem je mee!

Maak een inpaklijst als je op reis gaat. Dit scheelt een hoop stress en je weet zo zeker dat je alles bij je hebt wat je écht nodig hebt. Pas je inpaklijst aan op het soort vakantie die je gaat maken en je bestemming. Klinkt logisch, maar toch vergeet je makkelijk dingen omdat je ervan uitgaat dat ze het overal verkopen. In het regenwoud van Sri Lanka kun je helaas geen zonnebrand kopen of een middel tegen insecten. En die zijn er zeker! Ga je naar de zon toe ergens in Europa? Neem dan vooral zonnebrand, luchtige kleren en je zwemkleding mee. Iets vergeten? Geen ramp, winkels genoeg. Op citytrip? Denk dan vooral aan blarenpleisters, een petje of hoed & een powerbank voor je telefoon. Ga je de rimboe in of hiken in Schotland? Denk dan aan EHBO-spullen, genoeg noodvoedsel en kleding die je beschermen tegen de invloeden van de natuur.

  1. Vliegen en je bagage

Ga je vliegen? Maak dan zo slim mogelijk gebruik van de toegestane handbagage. Deze is namelijk bij je ticket inbegrepen. Het loont om een koffer te delen met je reisgenoot en eventueel nog een handbagage koffer mee te nemen in het vliegtuig. Label je koffer of backpack altijd goed om vermiste bagage te voorkomen. Kijk van tevoren goed naar het toegestane gewicht van je bagage en wat je wel of niet mee mag nemen.

Heb jij nog inpaktips voor je bagage? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vervolgschade door vluchtvertraging
Volgende blogartikel
Vliegen met vliegangst
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding