In de winter naar de zon? 7 supertips!

Komende winter heerlijk een paar dagen van zon, zee en strand genieten? Zonbestemming zoeker Waar schijnt de zon wel selecteerde voor ons zeven top bestemmingen waar je, je over het weer zeker geen zorgen hoeft te maken. Waar moet je deze winter zijn om optimaal van goed weer te genieten?

golven een groen blauwe zee en strand

Kaapverdische Eilanden

Een stukje hemel op aarde. Met een azuur blauwe zee, tropische witte stranden, een gemiddelde temperatuur van 26 graden en vrijwel geen regen zijn de Kaapverdische Eilanden de ideale plek om van de zon te genieten in de wintermaanden. De negen eilanden bieden een mix van prachtige exotische natuur, eeuwenoude cultuur en een bruisend nachtleven vol muziek.  De ideale plek om in de winter weer op te laden.

visser in boot op water bij het strand

Curaçao

Nog steeds een de meeste populaire bestemmingen in de winter. Niet zo gek, als je bedenkt dat de gemiddelde temperatuur 30 graden is. Het tropische weer kan wel voor wat regen zorgen, maar dat zorgt dan wel weer voor een beetje verkoeling. Curaçao biedt voor elk wat wils, met prachtige natuur, het bruisende leven in Willemstad en perfecte duiklocaties. Ook voor kinderen is het eiland een geweldige locatie, waar ze heerlijk van de zee kunnen genieten.

geel hotel met palmbomen bij zwembad

Senegal

Op zoek naar een avontuurlijke reis naar de zon, maar geen zin in een jetlag? Denk dan eens na over Senegal. Dit West-Afrikaanse land aan de kust heeft een gemiddelde temperatuur van rond de 28 graden in de winter en vrijwel geen regen. Senegal biedt een scala aan sportieve en avontuurlijke activiteiten.  Je kunt hier bijvoorbeeld geweldig diepzeevissen, zeilen, kayakken, golf spelen en paardrijden. De ideale plek voor een actieve wintervakantie.

gekleurde panden met een blauwe zee op de achtergrond

Jamaica

Met zijn ongerepte stranden en turquoise baaien maakt een vakantie naar Jamaica een onvergetelijke indruk. De beste reistijd is tussen november en april; de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 29 graden. Jamaica is perfect voor een all-inclusive vakantie, maar als je zin hebt in een uitstapje is een bezoek aan een van de vele natuurparken of reservaten een must. Ook worden er veel excursies georganiseerd naar koffieplantages, watervallen, grotten en over land onbereikbare stranden.

helder blauwe zee met klein eilandje en palmbomen

Canarische eilanden

Zeven eilanden met ieder een eigen gezicht. De temperaturen op de Canarische Eilanden  zijn ideaal voor mensen die van de zon houden, maar het niet te warm willen hebben. Of je nu van toeristische plekken, actieve watersport of van prachtige natuur houdt, de Canarische eilanden bieden het allemaal. Door de diversiteit aan culturen en vergezichten zijn de eilanden de perfecte plaats om van de ‘eeuwige lente’ te genieten.

vulcanische grond en zand met zee en lichtbewolkte lucht

Gambia

De ‘Smiling Coast of Africa’. Gambia heeft een subtropisch klimaat, waardoor het in onze winter heerlijk warm is. Regelmatig komt het kwik boven de 30 graden uit. Gambia is echt een aanrader als je wilt genieten van natuur, historie en goudgele stranden. Neem bijvoorbeeld een dagtrip naar een van de slavernijmonumenten of ga op excursie om prachtige vogelsoorten te ontdekken. Houd je van uitgaan? Boek dan een resort in Kololi, waar je vele restaurantjes en uitgaansgelegenheden met een Afrikaans sfeertje vindt.

palmbomen met een helder blauwe lucht erboven

Miami

Deze hippe stad met bekende hotspots als Miami South Beach, Ocean Drive en het Art Deco district is de ideale bestemming voor een zonovergoten citytrip en natuurvakantie. Dankzij het warme, zonnige klimaat is het er het hele jaar prachtig weer en zijn ook de winters zonovergoten en aangenaam warm met gemiddeld 25 graden. Geniet er van de prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven in Miami Beach, maak een indrukwekkende boottocht op de Everglades of beleef de Cubaanse sferen in Little Havana.

grote appartementengebouwen aan de kust met een wit zandstrand en blauwe zee

De Sunfactor

Om de kans op lekker weer tijdens je strandvakantie te maximaliseren, heeft waarschijntdezonwel.nl voor iedere bestemming de Sunfactor ontwikkeld. Dit cijfers dat gebaseerd is op historische  in combinatie met actuele weerdata geeft van je zonbestemming voor elke maand aan hoe groot de kans op lekker weer is. Ben je dus op zoek naar een zonvakantie in de wintermaanden en wil je weten hoe groot de kans is dat je goed weer hebt op de bestemming van je keuze? Check dan zeker de Sunfactor van je bestemming op https://www.waarschijntdezonwel.nl/ .

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vijf winterse citytrips voor de decembermaand
Volgende blogartikel
Staking van het cabinepersoneel, waar heb je recht op?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding