Hoorzitting Europese Hof van Justitie over gemiste aansluiting

Per jaar zijn er ongeveer 3 miljoen passagiers die te maken krijgen met het missen van een aansluitende vlucht. Afgelopen dinsdag, 27 november 2012, is er een hoorzitting geweest bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. EUclaim is hierbij aanwezig geweest. Er werden prejudiciële vragen behandeld met betrekking tot het behandelen van vertragingszaken aangaande een gemiste aansluiting.

De vraag is hoe er geoordeeld moet worden in een zaak waarbij een eerste vlucht minder dan 3 uur vertraging heeft gehad, maar de passagier de aansluitende vlucht heeft gemist en uiteindelijk wél met meer dan 3 uur vertraging op de eindbestemming is aangekomen.

Verschillende partijen zijn gehoord met betrekking tot de beantwoording van deze vraag, waaronder Air France, een aantal Europese landen en de Europese Commissie. De meeste partijen zijn van mening dat er gekeken moet worden naar de daadwerkelijk aankomstvertraging van de passagier. Het feit dat een eerste vlucht minder dan 3 uur vertraging heeft gehad is niet relevant. Het is nu afwachten hoe het Europese Hof van Justitie deze prejudiciële vragen gaat beantwoorden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
EUclaim wint 7 rechtszaken tegen Transavia
Volgende blogartikel
EUclaim betaalt 273 klanten uit op één dag
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding