Hoge Raad pakt cassatie zaken weer op

Er lopen op dit moment nog zes zaken bij de Hoge Raad waarbij de luchtvaartmaatschappij in cassatie is gegaan.

De Hoge Raad behandelt de zaak niet inhoudelijk. De Hoge Raad mag alleen kijken naar de correcte toepassing van  het recht en of de procedure juist is verlopen. De luchtvaartmaatschappijen zijn van mening dat de regelgeving niet juist is toegepast door de Rechtbank. De procedure wordt dus in twijfel getrokken en de vraag is of de rechtszaken overgedaan moeten worden. Het betreft zaken tegen KLM, Transavia en Martinair.

De Hoge Raad heeft in juni dit jaar besloten de zaken aan te houden tot het Europese Hof van Justitie duidelijkheid zou verschaffen. Het arrest is op 23 oktober j.l. gewezen door het Europese Hof van Justitie en daarmee is de regelgeving (nogmaals) bevestigd. Vorige week is daarom besloten dat de Hoge Raad de zaken weer gaat oppakken.

Op 4 januari 2013 zal bekend worden wanneer de Procureur Generaal zijn conclusie zal mogen aanvullen naar aanleiding van het arrest van het Europese Hof van Justitie. Zodra er nieuws is zullen we dit op onze website vermelden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Sneeuw zorgt voor problemen vliegverkeer
Volgende blogartikel
Easyjet kan buitengewone omstandigheid niet bewijzen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in vooral buitenlandse media om duiding te geven aan EU Verordening 261.

Meer over Tjitze
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding