Hoe werkt de corona teststraat op Schiphol Airport?

Door je op Schiphol te laten testen op corona in de nieuwe corona teststraat, help je de verspreiding van het virus tegen te gaan. Is het verplicht? Hoe werkt het? Is het gratis? EUclaim legt het uit!

zicht op vertrekhal en luchtverkeerstoren van schiphol

Ben ik verplicht om me op Schiphol op corona te laten testen?

Passagiers die aankomen op Schiphol zijn niet direct verplicht om zich op corona te laten testen in de coronateststraat van de luchthaven. Als je vanuit een land of streek komt met een verhoogd risico (code oranje of rood), kan je een verzoek krijgen om je te laten testen. De teststraat is bedoeld voor passagiers die Nederland bezoeken en voor passagiers die naar Nederland terugkeren. Dit geldt alleen voor passagiers vanaf 13 jaar.

Op dit moment kunnen alle passagiers van de door de GGD geselecteerde vluchten uit ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden zich laten testen. Kom je uit een risicogebied en is je vlucht niet geselecteerd , maar wil je je toch laten testen op COVID-19? Meld je dan bij de GGD-medewerkers bij de teststraat. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Hoe weet ik of mijn vlucht is geselecteerd door de GGD?

Als jij getest moet worden op corona, word je bij je gate aangesproken door iemand van de GGD. Hij of zij voorziet je van een flyer en verwijst je naar de corona teststraat. Wil je alvast meer informatie vanuit de GGD? Bezoek dan de veelgestelde vragen pagina van de GGD.

Wat zijn de openingstijden van de corona teststraat?

De corona teststraat op Schiphol is open van 06.00 tot 18.00 uur en is te vinden tussen aankomsthal 3 en 4. Indien je een verzoek voor een test krijgt, legt de GGD-medewerker uit waar je de teststraat kan vinden. Schiphol maakt het je natuurlijk ook makkelijk via duidelijke bewegwijzering en via een plattegrond in de Schiphol App.

Waar moet ik op letten bij de corona teststraat?

Als jij gebruikmaakt van de teststraat op Schiphol, moet je rekening houden met de corona-maatregelen:

Hoe werkt een coronatest op Schiphol?

Nadat je jezelf bij de GGD-medewerker hebt geïdentificeerd met een identiteitskaart of paspoort, vul je je e-mailadres en telefoonnummer in op het testverzoek. De GGD-medewerker neemt de test vervolgens af door met een wattenstaafje slijm af te nemen uit je keel en neus. Dit kan vervelend voelen. Daarna vervolg je je reis naar huis of naar je verblijfplaats en binnen 48 uur word je gebeld over de uitslag van de coronatest.

Wat kost een coronatest in de teststraat?

Passagiers hoeven niet te betalen voor de coronatest. De test is gratis.

Als ik op Schiphol ben getest in de corona teststraat, moet ik dan in quarantaine?

Alle passagiers die uit ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden komen en Nederland als (tijdelijke) bestemming hebben, worden dringend door de overheid verzocht om 10 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook wanneer de testuitslag negatief is.

Heb jij al gebruik gemaakt van de coronateststraat en wil je je ervaring delen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! Heb je vragen? Ook dan horen we dat graag!

Vorig blogartikel
Wat is de veiligste plek om te zitten in het vliegtuig in coronatijd?

2
Geef een reactie

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
M Burgsma

Nu gratis en belachelijk mijn nichtje uit curaçao kon 150 euro betalen 🙄

Customercare

Beste M. Brugsma, dat is vreemd dat jouw nichtje wel heeft moeten betalen. Op Schiphol worden de testen echt gratis aangeboden. Ik adviseer je contact op te nemen met Schiphol om navraag te doen, hopelijk schept dat wat duidelijkheid. Via de volgende link vind je de contactgegevens: https://www.schiphol.nl/nl/contact-schiphol/. Succes en een fijne dag! ~Linda.

Vragen? Chat of bel