Goed voorbereid op reis

De vakantie begint voor veel Nederlanders bijna. Naast de vakantiekriebels komt daar vaak ook een hoop geregel bij kijken. Ga je bijvoorbeeld vliegen naar een ver en warm land? Dan moet je aan andere zaken denken dan wanneer je naar de camping in Frankrijk gaat. Geen stress, we hebben een handige reischeck gemaakt zodat je onbezorgd op vakantie kunt gaan!

vliegen-vakantie
  1. Je bestemming

Check online het land van bestemming. Weersverwachtingen, reisadviezen, vaccinaties en douane restricties zijn belangrijk om door te nemen. Heb je bepaalde documenten nodig om het land binnen te komen of voor een geplande excursie? Dan moet je deze soms al ver van tevoren regelen. Ook de gezondheidszorg is in elk land anders geregeld. Niet in elk land zijn de medische voorzieningen even goed en krijg je alles vergoed. Mocht je afhankelijk zijn van medicijnen, informeer dan bij je arts hoe je deze het beste kunt meenemen. Check ook welke verzekeringen je moet afsluiten. Een zorgverzekering vergoedt namelijk niet alles in het buitenland.

  1. Je vlucht

Maak een mapje waarin je al je tickets en andere vakantie boekingen bewaard, check regelmatig de status van je vlucht en zorg dat je tenminste drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig bent. Op deze manier begin je rustig aan je reis en weet je zeker dat je de vlucht haalt. Heb je een lange vlucht? Draag dan comfortabele kleding. Heb je speciale dieetwensen? Ook die kun je van tevoren aangeven bij de vliegtuigmaatschappij. Doe dit wel op tijd! Vlieg je met kinderen? Het is altijd handig om wat boekjes of spelletjes bij je te hebben voor tijdens de vlucht. Je kunt bijvoorbeeld het speelgoed voor de kinderen in een leuk koffertje inpakken. Neem voor jezelf een goed boek mee of download een goeie playlist.

Ga je kamperen en neem je de kampeeruitrusting mee in het vliegtuig? Grote kans dat deze bagage afwijkt van de normale koffers. Je kunt van tevoren je ‘odd size bagage’ reserveren bij de vliegtuigmaatschappij. Zo weet je zeker dat je tent mee kan in het vliegtuig.

Bewaar je reisdocumenten en tickets altijd goed. Mocht de vlucht vertraging oplopen dan heb je deze documenten nodig om vergoeding te krijgen. Daarnaast zijn de instapkaarten altijd leuk in het vakantieplakboek!

  1. Ik ga op reis en ik neem mee

Wil je geen inpakstress meer? Op het internet kun je veel lijstjes vinden die je helpen met inpakken. Je kunt natuurlijk ook zelf een lijst maken zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt. Inpakken voor vakantie moet vooral voorpret zijn. Zorg dat je vooral de essentiële meeneemt: telefoon, paspoort, portemonnee en opladers etc. Ben je onverhoopt iets vergeten? Reden genoeg om de winkels in een ander land te ontdekken en meteen wat cultuur te proeven. Let wel op met namaak merken, deze mag je alleen in beperkte mate meenemen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Travel Valley: Zijn goedkope vliegtickets duurkoop?
Volgende blogartikel
Stakende piloten? Recht op vergoeding!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding