Gewonnen in zaak combinatievlucht Air France/KLM

Afgelopen week ontvingen wij een positief vonnis voor een Air France/KLM zaak. Het gaat hier om een vlucht vanuit Venezuela naar Amsterdam met een overstap in Parijs. Deze vlucht werd uitgevoerd door twee verschillende luchtvaartmaatschappijen, namelijk Air France en KLM.

Door vertraging van de vlucht van Air France vanuit Venezuela hebben de passagiers hun aansluiting met KLM in Parijs gemist waardoor ze meer dan drie uur later op hun eindbestemming  Amsterdam aankwamen. Air France beweert dat er hier gesproken moet worden van twee afzonderlijke vluchten. De eerste vlucht vanuit Venezuela had slechts 59 minuten vertraging,  dus zou deze vlucht niet onder de Verordening vallen.

Daarnaast geeft Air France aan zich te kunnen beroepen op een buitengewone omstandigheid. Door het verkeerd beladen van het toestel door de bagageafhandelaar kon het toestel niet op tijd vertrekken vanuit Venezuela. Volgens Air France valt dit hen niet aan te rekenen.

De rechter heeft echter anders besloten. KLM heeft de vlucht uitgevoerd namens Air France  waardoor Air France verplicht is de compensatie  te voldoen. Er moet immers gekeken worden naar de aankomstvertraging op de eindbestemming en deze was meer dan drie uur. Daarnaast valt het foutief beladen van het toestel door de plaatselijke bagageafhandelaar binnen de invloedssfeer van de luchtvaartmaatschappij. De claim wordt daarom toegewezen aan de passagier.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Live online vliegtuigen volgen
Volgende blogartikel
10 tips voor een rustige vlucht met kinderen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding