Geannuleerde vluchten met 39% gestegen in tweede kwartaal 2015

Vergeleken met  het tweede kwartaal van 2014 is in 2015 het aantal geannuleerde vluchten met 39% gestegen. Het aantal vertragingen laat een stijging zien van 6%. Dit blijkt uit de cijfers van EUclaim.
Vliegtuigen landen op de luchthaven
Daarnaast is er in het tweede kwartaal een grote stijging te zien in het aantal incidenten op Nederlandse luchthavens. In Q2 2014 waren er 1.278 annuleringen en vertragingen* geregistreerd, in dezelfde periode in 2015 is dit opgelopen tot 1.591.

Oorzaak stijging incidenten

Het tweede kwartaal van 2015 is in Nederland begonnen met zeer slechte weersomstandigheden. De eerste dag van deze periode droeg gelijk 12% bij aan het totaal van alle annuleringen. Andere grote oorzaken van deze stijging zijn toe te schrijven aan de Franse luchtverkeersleiding staking in april en de terminal brand op de luchthaven Rome Fiumicino. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds vluchten van en naar Rome geannuleerd vanwege deze brand. Rome Fiumicino Airport heeft een NOTAM** uitgebracht waarin maatschappijen worden opgedragen 40% van het aantal vluchten naar Rome Fiumicino te annuleren. Rome Fiumicino Airport kan zonder deze terminal niet alle passagiers verwerken. In  totaal zijn 144 vluchten tussen Rome Fiumicino en Nederland geannuleerd. Ook de stakingen bij Lufthansa en de radarproblemen boven België hebben een bijdrage geleverd aan de verhoging van het aantal annuleringen.

Prestatie Nederlandse luchtvaartmaatschappijen

De stijging van het aantal vertraagde vluchten komt niet voor rekening van de Nederlandse maatschappijen. Naast Arke, met een gelijke prestatie in tweede kwartaal 2014, laten zowel KLM, Transavia als Corendon Dutch Airlines een daling zien in het aantal vertragingen. Transavia heeft zelfs het beste tweede kwartaal van de laatste 5 jaar achter de rug.

50% minder vertragingen bij Corendon Dutch Airlines

Corendon Dutch Airlines heeft zeer goed gepresteerd in het tweede kwartaal van 2015. Slechts 0,5% van de vluchten had een vertraging van meer dan 3 uur.   Foto: Flickr.com
Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Top 5 ergernissen in het vliegtuig
Volgende blogartikel
Air Taxi landt te hard op water
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel