Franse luchtverkeersleiding staakt? Dan wordt het goed weer!

De Franse luchtverkeersleiding staakt zowel gisteren als vandaag en met nog meer stakingsdagen in de planning deze maand. Het luchtverkeer in Europa ondervindt hier hinder van met vertraagde- en geannuleerde vluchten als gevolg. Uit de database van EUclaim blijkt dat dit betekent dat er goed weer op komst is!

Strandweer staking Franse luchtverkeersleiding

De Franse luchtverkeersleiding staakt vaak, de laatste twee jaar zijn er 9 stakingsdagen geteld. Vanaf 2010 zijn er zelfs 39 stakingen in totaal geteld. EUclaim heeft de stakingsdata vergeleken met de weersomstandigheden en ziet een patroon. Het is opmerkelijk dat (op één lichte motregendag na in januari) het altijd prachtig, zonnig weer is wanneer de Franse luchtverkeersleiding besluit te staken.

Mooi weer tijdens Franse ATC stakingen

Naast 8 en 9 april staan er ook stakingen gepland voor 16-18 april en 29 april – 2 mei. Het kan toeval zijn, maar de voorspelling van het weer voor deze dagen lijken wederom goed uit te vallen:

Parijs: 17-19 graden
Marseille: 15 graden
Bordeaux: 18-20 graden

Het is natuurlijk nog wel een beetje te vroeg om het weer aan het eind van deze maand te voorspellen en passagiers met een vertraagde vlucht hebben in dit geval helaas geen recht op een vergoeding voor het ongemak, maar de komende twee stakingsperiodes is er in ieder geval mooi weer voor de boeg!

weersvoorspellingen tijdens staking franse ATC

  • Weer gemeten om 12:00 uur.
  • De staking van de Franse verkeersleiding in juni 2014 heeft de meeste problemen opgeleverd voor luchtvaartpassagiers waarbij zo’n 50.000 passagiers last hebben gehad van een vertraagde vlucht. De tweede dag van staking op 24 juni was de dag met de meeste incidenten; 574.
Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Top 5 airlines met meeste geannuleerde vluchten tijdens storm
Volgende blogartikel
Vertraagde vluchten bijna verdubbeld in eerste kwartaal 2015
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding