Fit het vliegtuig uit na lange vlucht

Een vlucht naar een bestemming binnen Europa is nog te doen, maar zodra je een lange afstand moet overbruggen met het vliegtuig naar bijvoorbeeld Amerika of Azië kom je vaak niet fit op je bestemming aan. Om dit tegen te gaan hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet. Er is namelijk nog best veel wat je kunt ondernemen in een vliegtuig tijdens zo`’n lange reis.

Twee passagiers in een vliegtuig

Maak het jezelf comfortabel

Allereerst is het belangrijk om je stoel goed te stellen wanneer je plaats neemt in het vliegtuig. Zorg ervoor dat je zo comfortabel mogelijk kunt zitten. Daarnaast is het slim om niet de hele reis met je benen over elkaar te gaan zitten. Je hebt meer kans op trombose als je dit doet en je benen raken eerder vermoeid. Zorg ook dat je makkelijke, loszittende kleding draagt. Niets zo vervelend als een te strakke broek tijdens zo’n lange reis! Draag  kleding in laagjes. Zo kun je zelf bepalen of je iets aan of uit doet wanneer de temperatuur niet ideaal is.

Slapen in het vliegtuig

Slapen in het vliegtuig zorgt natuurlijk voor de nodige rust, maar ook dat is vaak een uitdaging. Het is soms nog licht, je hebt pratend mensen of huilende kinderen om je heen en je kunt niet lekker uitgestrekt gaan liggen. Om toch te kunnen slapen is het prettig om te zorgen voor een nekkussen en een extra dekentje. Ook zijn oordoppen en een slaapmasker een aanrader.

Rek- en strekoefeningen

Bewegen is een goede remedie om fit te blijven. Sta minstens 2x per uur op uit je stoel en wandel even door het gangpad. Dit houdt je bloedcirculatie op gang. Doe korte stretchoefeningen. Dit kun je zelfs ook doen wanneer je zit op je stoel! Hieronder vindt je 5 voorbeelden:

1. Plaats je voeten naast elkaar.  Houd eerst je hielen op de grond en trek je tenen omhoog. Na een aantal keer herhalen kun je dit omgekeerd uitvoeren. Laat je tenen op de vloer staan en trek je hielen zover mogelijk op.

2. Hef je rechtervoet iets op van de grond en maak een draaiende beweging in een cirkel. Eerst met de klok mee, daarna tegen de klok in. Herhaal ook met je linkervoet.

3. Til je rechter knie op en plaats je handen op de knie. Probeer nu met je handen de knie naar beneden te drukken, terwijl je tegelijkertijd je knie omhoog duwt. Er komt vervolgens spanning op je been- en armspieren te staan. Even vasthouden en dan weer ontspannen. Herhalen met je linker knie.

4. Draai met je schouders. Beweeg ze eerst naar voren, dan naar boven en als laatste naar achteren. Vervolgens ontspan je even en kun je de  beweging herhalen maar dan andersom (van achteren naar voren).

5. Ga rechtop zitten met ontspannen schouders. Laat je hoofd langzaam naar links zakken. Houd deze houding even vast en beweeg je hoofd weer langzaam rechtop. Vervolgens laat je je hoofd langzaam naar rechts zaken en herhaal je de oefening.

Hopelijk helpen deze tips je om in het vervolg fris en fruitig het vliegtuig uit te stappen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Waarom vraagt EUclaim om een volmacht voor minderjarige passagiers ?
Volgende blogartikel
Wat mag ik meenemen in mijn handbagage in het vliegtuig?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding