Eurovisie Songfestival: wie heeft de grootste kans op vertraging

Het Eurovisie Songfestival (ESC) is in volle gang. Van alle fans die nog per vliegtuig naar Kopenhagen reizen voor de finale van morgen hebben de IJslandse passagiers de grootste kans op vertragingen.

Logo Eurovisie Songfestival in Denemarken in 2016

Dat is de uitslag van ons onderzoek van het zomerseizoen 2013 met betrekking tot vluchten van en naar Kopenhagen. Vorig jaar waren 0,9 procent van de vluchten vanuit de IJslandse luchthaven Keflavik naar Kopenhagen meer dan 3 uur vertraagd, dit is meer dan vanuit welke andere luchthaven  dan ook.

Een verklaring  hiervoor is onder andere dat er op deze route vaak sprake is van slechte weersomstandigheden. In Kopenhagen is er bijvoorbeeld vaak harde wind uit westelijke of oostelijke richting die de start of landing van een toestel kunnen bemoeilijken.

Ook vluchten vanuit Rome of Barcelona vaak vertraagd

Ook meegereisde fans van Ruth Lorenzo (inzending Spanje) en Emma Marrone (inzending Italië) kunnen op vertragingen rekenen. De vliegverbindingen van Barcelona (0,8 %) en van Rome (0,4%) naar Kopenhagen staan qua vertragingen op de tweede en derde plaats bij de “bookmakers”.

Slechtst presterende airline

Van en naar Kopenhagen zijn de meeste van de vertragingen, namelijk 3%, voor rekening van Atlantic  Airways. Hierbij moet er wel aangemerkt worden dat deze airline veel routes vliegt waarbij de weersomstandigheden vaak niet ideaal zijn, denk bijvoorbeeld aan de Faeröer-eilanden.

Hetzelfde geldt voor de volgende twee airlines, plaats 4 en 5 op de lijst: Thomas Cook Airlines Scandinavia (1%) en Icelandair (0,9%).

Achtergronden van dit onderzoek

Voor ons onderzoek hebben wij ruim 147.000 vluchten van en naar Kopenhagen tussen 1 april en 31 oktober 2013 vergeleken. In deze periode heeft onze database 1667 geannuleerde vluchten gevonden en 377 vluchten die meer dan 3 uur later op de eindbestemming aankwamen.

EUclaim vergelijkt dagelijks duizenden vluchtgegevens, weersomstandigheden en overige omstandigheden rondom deze vluchten om zodoende het recht op een vergoeding te kunnen bepalen. Vliegtuigpassagiers hebben recht op een vergoeding wanneer  de vlucht met meer dan 3 uur aankomstvertraging op de bestemming aankwam zoals vastgelegd in de EU Verordening 261/2004. Deze vergoeding varieert van € 250,- tot € 600,-, onafhankelijk van de betaalde ticketprijs.

Wij wensen Ilse en Waylon heel veel succes morgen!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Tips van “locals” op vakantie
Volgende blogartikel
Transavia flink vertraagd afgelopen weekend
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding