Europese Commissie waarschuwt airlines

De herziening van de verordening 261/2004 staat mogelijk op losse schroeven.
De Europese Commissie heeft de luchtvaartindustrie gewaarschuwd dat de herziening van de wetgeving mogelijk zal worden ingetrokken. De herziening die een forse verslechtering voor de rechten van passagiers oplevert staat onder grote druk. Het Europees Parlement heeft maar liefst 500 wijzigingen voorgesteld. Het Parlement wil juist een strakkere regelgeving die de passagier nog beter beschermd.

De Europese Commissie verwijt de luchtvaartmaatschappij dat zij dit zelf veroorzaken. Gedram om nog meer maatregelen en ronduit arrogant gedrag heeft het sentiment voor een pro-airline wetgeving gesmoord.

Dat is goed nieuws voor passagiers. Tijdens een conferentie in Brussel, die onder leiding van de Leidse professor Pablo Mendez de Leon stond, heeft EUclaim ook het woord mogen voeren. Onze opmerkingen werden ons niet door alle delegaties in dank afgenomen. Zeker niet door de aanwezige Nederlandse airlines, maar dat was natuurlijk te verwachten.

De komende weken zal er veel overleg worden gevoerd. Niet alleen in Brussel maar ook in Den Haag. We zullen u op de hoogte houden. Voorlopig kunnen we samen met alle passagiers tevreden zijn.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De gezichten van EUclaim: Janine
Volgende blogartikel
Hoe stijgt een vliegtuig op?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding