Europees parlement niet akkoord met aanpassingen Verordening

De Europese Commissie heeft, zoals jullie weten, een voorstel ingediend voor aanpassing van Verordening 261/2004, waarin passagiersrechten beschreven staan in geval van instapweigering, vertraging en annulering.

Wij hebben eerder aangegeven het niet eens te zijn met de veranderingen die hierin zijn voorgesteld. Zo is het voorstel om de drempel voordat er recht bestaat op compensatie in geval van vertraging te verhogen naar 5, 9 en zelfs 12 uur. Op dit moment bestaat er recht op compensatie na 3 uur vertraging.

Het Europees Parlement moet de plannen van de Europese Commissie voor de nieuwe Verordening goedkeuren voordat deze worden doorgevoerd. Het Parlement heeft aangegeven niet akkoord te gaan met de voorgestelde veranderingen en heeft een ‘tegenvoorstel’ gedaan. Het voorstel is een stuk passagiersvriendelijker. In het voorstel krijgen passagiers recht op een vergoeding na 3 uur vertraging bij korte- en middellange afstandsvluchten. Bij langeafstandsvluchten wordt deze grens verschoven naar 5 uur.

Verder wordt voorgesteld de compensatiebedragen te veranderen. Voor een korte afstandsvlucht staat nu een vergoeding van € 250,- per persoon. In het voorstel van het Europees Parlement wordt dit € 300,-. Bij middellange afstandsvluchten wordt het bedrag van € 400,- naar € 300,- verlaagd. Voor langeafstandsvluchten is er nu recht op een vergoeding van € 600,-. Dit blijft ook in het voorstel van toepassing. De 50% regeling die geldig is bij een langeafstandsvlucht waarbij vertraging is opgelopen tussen 3 en 4 uur wordt geschrapt.

Binnenkort zullen wij onze visie geven op de plannen van het Europees Parlement in vergelijking met het voorstel van de Europese Commissie.

Lees hier meer over het voorstel van het Europees Parlement.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Obama zorgt voor vlucht vertragingen Stockholm
Volgende blogartikel
Staking luchtverkeersleiding Frankrijk van start
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding