Emirates benoemd tot s ’werelds beste vliegtuigmaatschappij

Afgelopen dinsdag is vliegtuigmaatschappij Emirates door Skytrax uitgeroepen tot beste vliegtuigmaatschappij van 2016. In de top 3 staan verder Qatar Airways en Singapore airlines. Oosterse vliegtuigmaatschappijen voeren de top 100 aan.

emirates wint Skytrax award

Skytrax is een internationale organisatie die vliegtuigmaatschappijen onderzoekt en beoordeeld. Niet alleen vliegtuigmaatschappijen maar ook luchthavens en allianties in de luchtvaart worden jaarlijks getoetst.

De awards van Skytrax

Elk jaar toetst Skytrax vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden op verschillende competenties. Zo is er onder andere een award voor de beste budgetmaatschappij, een award voor het beste cabine personeel en een award voor de meest verbeterde vliegtuigmaatschappij. Voor de laatste award kijkt Skytrax naar de vliegtuigmaatschappijen die in de afgelopen 12 maanden het meest verbeterd hebben op het gebied van service, vliegvelden, personeel, catering en entertainment op de vlucht. Vermeld worden in de lijsten van Skytrax is een hele eer. In de top 100 vliegtuigmaatschappijen staat één Nederlandse maatschappij: KLM staat op plek 24.

Top 10 beste vliegtuigmaatschappijen

Ten opzichte van vorig jaar is Emirates van plaats 5 naar plaats 1 gestegen. Qatar Airways is een plekje gezakt op de ranglijst, vorig jaar stond Qatar nog op nummer 1. Dit jaar ziet de top 10 vliegtuigmaatschappijen volgens Skytrax er zo uit:

1

Emirates

2

Qatar Airways

3

Singapore Airlines

4

Cathay Pacific

5

ANA All Nippon Airways

6

Etihad Airways

7

Turkish Airlines

8

EVA Air

9

Qantas Airways

10

Lufthansa

 

Vooral oosterse maatschappijen doen het goed. Zij staan bekend om hun klantvriendelijkheid en uitmuntende service. Van de budgetmaatschappijen is Norwegian.com uitgeroepen tot beste maatschappij. De Noorse maatschappij is erg blij met de prijs en vindt dat een lage prijs prima gecombineerd kan gaan met hoge kwaliteit.

Top 10 beste budgetmaatschappijen van Europa

1

Norwegian

2

Easyjet

3

Eurowings

4

NIKI

5

Ryanair

6

Vueling Airlines

7

Wizz Air

8

airBaltic

9

Pegasus Airlines

10

Monarch Airlines

 

Heb jij een favoriete vliegtuigmaatschappij?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wanneer is er sprake van een buitengewone omstandigheid?
Volgende blogartikel
Travel Valley: Zijn goedkope vliegtickets duurkoop?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding