Luchthaven vertraging

Een tussenjaar? Dit kun je doen!

20 oktober 2021

Soms is je studie helaas niet wat je verwacht, ben je even helemaal klaar met studeren of wil je jezelf beter leren kennen voordat je belangrijke keuzes maakt. Dan is een tussenjaar een goede oplossing, maar wat ga je precies doen? Er worden verschillende opties aangeboden om van je tussenjaar een goede leerperiode te maken, waarbij je jezelf beter leert kennen en ook de nodige ervaring opdoet.

Toeristen met mondkapje kijken naar de kaart

Investeer in jezelf met Breekdag

Twijfel je over een volgende stap na de middelbare school? Dat is begrijpelijk, want de keuzes die je maakt zijn bepalend voor je toekomst. In een periode van tien maanden krijg je bij Breekdag een goed beeld van jezelf in vorm van projecten, een aantal kampen, proefstuderen en krijgt vooral je creativiteit en ondernemerschap een boost. Daarnaast ga je ook een aantal weken op reis, zodat je op meerdere vlakken een groei doormaakt.

Waardevolle vrijwilligersprojecten bij Projects Abroad

Het is fijn om van belang te zijn gedurende het tussenjaar. Bij Projects Abroad kun je voor Global Gap Wereldreis kiezen, waarbij je nieuwe landen gaat ontdekken, nieuwe culturen leert kennen en ook je bijdrage levert aan vrijwilligersprojecten. Zo ga je naar vijf bestemmingen op drie continenten en in elk land krijg je iets mee van de wereldproblematiek. Ook fijn om te weten: tijdens de feestdagen ben je thuis, zodat je gezellig die dagen spendeert met je familie.

Talenknobbel ontwikkelen met EF

Kan je Frans of Duits nog een opfrisbeurt gebruiken? Of heb je nog dromen waarbij je vloeiend Japans wilt spreken? Dan kun je kiezen voor een taalcursus van EF. Je kunt hierbij kiezen voor een ervaring van een paar maanden tot een heel jaar in het buitenland. Zo leer je jezelf beter kennen, krijg je een (on)bekende taal perfect onder de knie en krijg je een persoonlijke coach aangereikt met wie je gaat nadenken over keuzes voor de toekomst. Een win-winsituatie!

Leven als een cowboy in Australië

Dromen om als een echte cowboy of cowgirl te leven? Dan is werken op een ranch in Australië een goede optie voor jou. Naast geweldige activiteiten als paardrijden en tractoren besturen, ervaar je hoe het leven op een Australische ranch is. Dus ben je niet bang om je handen vies te maken en wil je meer leren over Australische cultuur? Dan is het leven als een echte cowboy of cowgirl iets voor jou!

Muay Thai beoefenen in Thailand

Als vechtsporten jou een gelukkig mens maakt, dan kun je naar de roots van Muay Thai. In het prachtige Thailand kun je zes keer per week trainen, maar liefst twee keer per dag. Ook kun je hier verder werken aan je lichaam, aangezien er een gigantische indoor gym is. Dit is niet alleen een geweldige ervaring als je van fitness en Muay Thai houdt, maar geeft het ook een mooie weerspiegeling van de Thaise cultuur. En ben je klaar met de trainingen? Dan kun je het land verder gaan verkennen.

Vluchtproblemen gehad tijdens je tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar heb je geen zin om je zorgen te maken om je vertraagde of geannuleerde vlucht. Misschien is je bagage wel een keer vertraagd. Een gedoe, daar staat je hoofd zeker niet naar. Heb je met vluchtproblemen te maken gehad? Dien dan je claim in bij EUclaim. Wij nemen het papierwerk en gedoe voor je uit handen. Zo kun jij verder met je persoonlijke ontwikkeling en je reis! Binnen drie minuten weet je al waar je recht op hebt.

Meer over reizen

 • 2021-09-09

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

 • 2018-05-31

  Alle tips voor een vakantie naar Spanje

  Het land van de zon, tapas en sangria. Een land vol geschiedenis, cultuur en grote contrasten. De meest populaire steden als Barcelona, Madrid en Valencia zijn ideaal voor stedentrips. We hebben het natuurlijk over het mooie Spanje! We geven je graag meer informatie over Spanje en welke vakantieopties je hebt in dit zonnige land.

 • 2016-11-28

  Vliegen rond de feestdagen? De do’s en dont’s op een rij

  Er zijn boeken over geschreven, films over gemaakt en liedjes over gezongen. Naar je familie reizen voor de feestdagen is meestal iets om naar uit te kijken. Het is echter ook de tijd van het jaar waarin sneeuw, storm en hevige regen een grote rol kunnen spelen in het vliegverkeer. En als je ergens niet op zit te wachten is het wel de feestdagen op de luchthaven doorbrengen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding