Duizenden passagiers toch recht op compensatie na afwijzing ILT

Staatssecretaris Mansveld geeft toe dat de Inspectie Leefomgeving en Transport klachten met betrekking tot vluchtvertraging door een technisch mankement al jaren foutief beoordeeld. Passagiers kunnen alsnog aanspraak maken op een vergoeding.

Mansveld - Toch wel recht op compensatie

Gedupeerde passagiers

Duizenden passagiers zijn benadeeld door de incorrecte informatieverstrekking van het ILT. Passagiers die een negatief besluit hebben ontvangen van de inspectie kunnen hun zaak heropenen. Echter komt dit voor velen als mosterd na de maaltijd. Er is namelijk sprake van een vervaltermijn. De vlucht in kwestie mag niet langer dan twee jaar geleden plaatsgevonden hebben, daarna vervalt het recht op vergoeding in Nederland. Vloog u van of naar Groot Brittannië? Dan kunt u tot zes jaar terug een claim indienen. Vloog u via Duitsland? Daar is de vervaltermijn drie jaar.

Arrest Europese Hof van Justitie

Het Europese Hof van Justitie heeft op 17 september wederom geoordeeld dat een technisch mankement geen buitengewone omstandigheid is. Passagiers hebben recht op financiële compensatie wanneer hun vlucht wordt geannuleerd of de vlucht meer dan drie uur vertraagd is. Dit bedrag ligt tussen de €250,- en €600,- per persoon, op basis van de vluchtafstand.

Check of u ook recht heeft op een vergoeding. Wij staan uiteraard klaar om gedupeerde passagiers van advies te voorzien.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Bizarre vluchtvertragingen door dieren
Volgende blogartikel
Extreem weer zorgt voor 88% meer vluchtvertragingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
lleon
8 jaren geleden

Fantastisch nieuws! Het gaat toch al zo goed met de Nederlandse luchtvaart (mede veroorzaakt door dezelfde mw Mansveld). Lekker zo doorgaan. Emirates en Tukish Airlines zullen U dankbaar zijn.

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding