Dreigende staking van Europese ATC Vakbonden

Meerdere ATC vakbonden binnen Europa dreigen 10 Oktober 2013 te gaan staken. In het totaal vertegenwoordigen zij zo’’n 14.000 luchtverkeersleiders. Ze zijn tegen de zogeheten “"single sky" binnen Europa.

Het doel van de “single sky” is dat de coördinatie van het vliegverkeer binnen Europa wordt aangestuurd vanuit een centraal punt. Een “single sky” zal luchtroutes efficiënter op elkaar afstemmen. Natuurlijk zal dit nieuwe beleid banen kosten, echter zal een “single sky” ook vele voordelen opleveren voor de luchtvaart.

Als de vakbonden deze dreigementen omzetten in acties, dan zal heel Europa ernstig ontregeld worden. Naast miljoenen euro’s aan schade zullen ook mensen onderweg naar trouwerijen, begrafenissen of andere belangrijke gebeurtenissen geraakt worden door deze acties. Wij hopen dat alle partijen goed nadenken over de consequenties van hun acties alvorens zij daadwerkelijk de daad bij het woord voegen.

Wij zullen jullie op de hoogte houden over de ontwikkelingen en laten we hopen dat het hier enkel bij dreigementen blijft.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegtuig geweest in een vorig leven ?
Volgende blogartikel
De gezichten van EUclaim: Jeroen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding