Definitie eindbestemming gegeven door Rechtbank Amsterdam

We hebben een vonnis ontvangen voor British Airways vlucht BA441 en aansluitende vlucht BA43 van 15 november 2009. Het betreft een vlucht van Amsterdam via Londen naar Kaapstad. De luchtvaartmaatschappij is veroordeeld tot het betalen van financiële compensatie aan de passagiers.

Luchtvaartmaatschappijen blijven protesteren tegen het recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting. De Rechtbank Amsterdam maakt hier korte metten mee door een letterlijke definitie van het begrip ‘eindbestemming’ te geven zoals vermeld in de verordening: “de bestemming die vermeld staat op het bij de incheckbalie aangeboden ticket of, in geval van rechtstreeks aansluitende vluchten, de bestemming van de laatste vlucht (…)”.

Luchtvaartmaatschappijen beweren dat er geen recht is op vergoeding wanneer de eerste vlucht minder dan 3 uur vertraagd is. Het is nu overduidelijk dat er gewoon recht is op een vergoeding bij een gemiste aansluiting, zolang de passagier met meer dan 3 uur vertraging op de eindbestemming aankomt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Procureur-Generaal van de Hoge Raad komt 1 maart met conclusie
Volgende blogartikel
Boeing 787 Dreamliner maakt nog geen droomvluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding