De top 10 reisbestemmingen voor 2020

Elk jaar kijkt Lonely Travel naar opkomende reisbestemmingen die perfect zijn om in dát specifieke jaar te bezoeken. De bestemming heeft dan iets speciaals te vieren of heeft een interessante ontwikkeling voor toeristen doorgemaakt. Dit jaar staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Als aanvulling op de bestemmingen die getipt worden door Lonely Planet, geeft EUclaim je reisadvies.

boot op nederlandse grachten amsterdam met bomen eromheen
  1. Bhutan

Bhutan is misschien niet een goedkope bestemming, maar zéker de moeite waard. Het land waar het indrukwekkende Himalayagebergte dwars doorheen loopt, grenst aan China, India en Tibet. Het strenge toeristische beleid van het land is gemaakt op principes die de natuur en het ecologische systeem maximaal beschermen. Duurzaamheid staat in Bhutan voorop, eveneens als het beschermen van de boeddhistische leefwijze van het land. Wil je wandelen door de bossen en langs de kloosters van Bhutan? Dan zal je weinig toeristen tegenkomen, en dat wil Bhutan zo houden. Echt iets voor de klimaatbewuste reizigers onder ons!

bhutan klooster op heuvel

Vliegen naar Bhutan

Je kunt niet dagelijks van en naar Bhutan vliegen. Paro is een van de belangrijkste uitval plaatsen voor toeristen die hun reis door Bhutan beginnen. Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam naar Bhutan. Wij raden aan om naar Paro vliegen via Doha en Kathmandu of Istanbul en Kathmandu. De reis duurt dan tussen de 17 en 20 uur. Bhutan Airlines vliegt vanaf Kathmandu in Nepal naar Paro in Bhutan. Het eerste deel van de reis leg je af met Turkish Airlines of Qatar Airways.

  1. Engeland

Vergeet Londen en Manchester, Engeland heeft zoveel meer te bieden dan drukke metropolen! De Engelse kust is een van de mooiste ter wereld. Je vindt er eeuwenoude kliffen met mystieke kastelen. Ook ruikt het er heerlijk fris na een typisch Engelse regenbui waarbij iedereen een gezellige buurtpub induikt voor een pint en goede maaltijd, zoals de befaamde fish ’n chips. Reis langs de Engelse ‘Coast Path’ die bijna 5.000 kilometer lang is en dompel je onder in de Britse cultuur. Je krijgt er geen spijt van.

Reizen naar Engeland

Je kunt met de auto naar Engeland reizen door de veerboot van Calais naar Dover te nemen of in IJmuiden of Hoek van Holland de boot naar Newcastle of Hull te kiezen. Je kunt natuurlijk ook vliegen op Londen, Manchester of Newcastle met vliegtuigmaatschappijen als KLM, FlyBe, British Airways en easyJet.

  1. Noord-Macedonië

Voor de meeste reizigers is Noord-Macedonië een nieuwe naam. Vroeger heette het land gewoon Macedonië. Maar na jaren politieke strijd met Griekenland is sinds 2018 de naam van Macedonië aangepast naar Noord-Macedonië. Het land is in rap tempo ontwikkeld en staat bekend om haar goede keuken, gastronomie en natuurschoon. Nog een groot pluspunt: reizen naar Macedonië is helemaal niet duur! Breng vooral ook een bezoek aan het prachtige meer van Ohrid, wat door UNESCO beschermd wordt om haar waarde voor de natuur.

oud kasteel bij het meer van ohrid

Vliegen naar Noord-Macedonië

Je vliegt van Amsterdam naar Ohrid binnen twee en een half uur met luchtvaartmaatschappijen als Corendon, Transavia, TUIfly en easyJet in het hoogseizoen. In het najaar zijn er geen directe vluchten naar Ohrid.

  1. Aruba

Een authentiek en duurzamer Aruba is geen toekomstmuziek meer. Het land is hard bezig op het gebied van duurzaamheid en ecovriendelijk toerisme. Zo komt er een volledig verbod op wegwerpplastic en het gebruik van zonnebrand aan zee, wat schadelijk is voor de koraalriffen die Aruba rijk is. De groei van ‘homestays’ maken het ook steeds betaalbaarder om naar Aruba te reizen. Duurzaamheid en betaalbaar gaan hier dus zeker hand in hand. Zie jij jezelf al liggen op de ongerepte, schone stranden omgeven door palmbomen? Wij wel!

wit strand met palmbomen en zee

Vliegen naar Aruba

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol Airport rechtstreeks naar de luchthaven van Oranjestad op Aruba vliegen. De vlucht duurt ongeveer 11 uur. KLM en TUIfly vliegen naar het Antilliaanse eiland.

  1.  eSwatini

Het hernoemde Koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland) is een van de minst bezochte maar mooiste regio’s van Zuid-Afrika. Je vindt de mooiste parken en reservaten in eSwatini, een rustige regio die sinds kort een eigen internationaal vliegveld heeft. Houd je van avontuur en activiteiten als hiken, raften en het spotten van wildlife? Dan is dit jouw bestemming voor 2020. Ga snel, want dit pareltje blijft niet lang ‘onontdekt’.

Vliegen naar eSwatini

Vanaf Amsterdam kun je met KLM naar Johannesburg vliegen en daar overstappen op een vlucht van South African Airways naar eSwatini. De reis duurt ruim 20 uur.

  1. Costa Rica

Nog een bestemming die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Laten we gerust zeggen, bovenaan de agenda want Costa Rica neemt het voortouw als het om duurzaam toerisme gaat. De inwoners van Costa Rica begrijpen als geen ander het belang van het behoud van het tropisch regenwoud en nemen de bescherming van hun flora en fauna uiterst serieus. Costa Rica heeft een manier gevonden om toeristen een unieke ervaring te bieden en ook de natuur te beschermen. In 2020 zou Costa Rica zelfs een van de eerste CO2-neutrale landen kunnen worden. Als je de jungle van Costa Rica en haar vriendelijke inwoners wilt leren kennen, zet Costa Rica dan bovenaan je lijstje voor 2020!

waterval langs kliffen en bomen

Vliegen naar Costa Rica

De hoofdstad van Costa Rica, San Jose, is direct te bereiken vanaf Amsterdam met KLM. De vlucht duurt bijna 12 uur. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een overstap in bijvoorbeeld Toronto, Panama of Mexico.

  1. Nederland

Ons eigen kikkerlandje staat dit jaar in de top 10 reisbestemmingen voor 2020! Je hoeft dus helemaal niet ver weg om op de ‘place to be’ te zijn. Dit voorjaar wordt het Eurovisie Songfestival in Rotterdam gehouden en kunnen we dus een flinke toestroom toeristen verwachten! Word het je te druk in de randstad? Ga dan lekker uitwaaien op de Waddeneilanden!

Reizen naar Nederland

Nu scheelt het dat je waarschijnlijk al in Nederland woont en de gemakken van ons openbaar vervoer en wegennetwerk kent, maar mocht je toch vanuit het buitenland komen, wees gerust! Amsterdam Schiphol Airport is dé overstapluchthaven van Europa en past in het rijtje met London Heathrow Airport en Frankfurt Airport. Met de trein bereik je vervolgens heel makkelijk de rest van het land.

  1. Liberia

Nou zal niet iedereen bij het woord Liberia aan vakantie denken, en dat is eigenlijk best jammer! Liberia heeft misschien wel de meest optimistische inwoners ter wereld en is rijk aan de prachtigste nationale parken waar je naast regenwoud ook chimpansees, bosolifanten en pygmee-nijlpaarden kunt tegenkomen. Wat het nog mooier maakt? Vanaf volgend jaar heeft Liberia een akkoord met Noorwegen om ontbossing te stoppen. Je kunt met enige aanpassingen veilig overdag in Liberia reizen. Let bijvoorbeeld goed op je spullen en laat je paspoort of onnodige kostbaarheden achter op een veilige plek. Vermijdt wel de grens met Ivoorkust.

giraffen in afrika op savanne

Vliegen naar Liberia

Je kunt naar Monrovia, de hoofdstad van Liberia, vliegen via Casablanca in Marokko. De vlucht duurt ongeveer 10,5 uur. Royal Air Maroc voert de meeste vluchten uit.

  1. Marokko

Marrakesh is in 2020 de culturele hoofdstad van Afrika, mede door het historische erfgoed van deze prachtige stad. Met de komst van de eerste hogesnelheidslijn in Marokko, kun je van Casablanca naar Tanger reizen binnen twee uur. Heel Marokko ligt dus binnen handbereik! Steeds meer wellness en yoga retraites vestigen zich in het Noorden van Afrika, en zo ook in Marokko, vanwege de mystieke omgeving, sfeer en het prettige klimaat. Uiteraard worden deze accommodaties zo duurzaam mogelijk vormgegeven.

Vliegen naar Marokko

Vanaf Nederland kun je direct naar Tanger, Marrakesh en Casablanca vliegen binnen vier uur. Transavia, KLM en Royal Air Maroc zijn voorbeelden van vliegtuigmaatschappijen die direct naar deze steden vliegen.

  1. Uruguay

Uruguay is een van de veelzijdigste landen van Zuid-Amerika. Met een rijke wijnindustrie, prachtige warmwaterbronnen en bloeiende natuur is dit een land voor iedereen. Of je nou de authentieke steden wilt ontdekken of de ongerepte landschappen van Uruguay afstruint, het meest opvallende voor 2020 is de sociale agenda. Zo staan de rechten van lhbt’ers hoog in het vaandel en is duurzaamheid een pijler voor de toekomstige toerisme. De bewoners van Uruguay zijn een trots en hartelijk volk, en met goede reden.

Vliegen naar Uruguay

Je vliegt naar Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, via Madrid. De reis duurt 17 tot 18 uur en je kunt met Air Europa, Iberia of KLM vliegen.

Welke van deze tien bestemmingen spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart
Volgende blogartikel
Vlucht vertraagd door mist? Dit zijn je rechten!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding