Dé top 10 bestemmingen voor 2017 volgens Tripadvisor

Twijfel jij nog over jouw vakantiebestemming van dit jaar? Tripadvisor heeft de Travellers Choice Awards bekendgemaakt, dit zijn dé topbestemmingen van 2017. Wij geven je de beste reistips naar deze bestemmingen, dus een keuze maken wordt nu nog makkelijker!

beelden tempel siem reap
  1. Bali, Indonesië

Dé vakantiebestemming van 2017 is Bali. Dit prachtige eiland biedt uitgestrekte stranden, een gastvrije omgeving en natuurschoon dat een onuitwisbare indruk achterlaat. Sinds kort vliegt Emirates twee keer per dag via Dubai naar Bali. Als kers op de taart is Emirates ook nog eens verkozen tot beste vliegtuigmaatschappij van 2017 volgens de Travellers choice Awards. Er zijn ontzettend veel manieren om naar Bali te vliegen. Vanaf Nederland kan dit alleen niet rechtstreeks. Je kunt vliegen via onder andere Singapore, Abu Dhabi en Dubai.

  1. London, Verenigd Koninkrijk

Misschien wel de bekendste stad van Europa: Londen. Bezoek het British Museum, Buckingham Palace en bekijk de kroonjuwelen in de Tower of Londen. Vanuit Nederland is Londen erg goed bereikbaar met het vliegtuig. Je kunt zelfs vaker naar Londen vliegen op een dag dan de trein naar Maastricht pakken! Wil je niet lang hoeven reizen naar hartje Londen? Vlieg dan naar Londen City Airport, dit vliegveld ligt middenin de stad.

  1. Parijs, Frankrijk

De stad van de liefde! In Parijs kun je, je hart ophalen in romantische sfeer onder de lichtjes van de Eiffeltoren of je liefde voor winkelen uitten. Ons reisadvies voor de Franse hoofdstad is dit keer niet via de lucht, maar over het spoor. Met de Thalys sta je binnen vier uur op Gare du Nord in hartje Parijs. Met name Charles de Gaulle Airport, staat bekend om haar chaotische karakter en Orly Airport ligt weer behoorlijk ver buiten de stad.

Uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs

  1. Rome, Italië

De oude Romeinen hadden het bij het juiste eind toen ze zeiden dat alle wegen naar Rome leidden. Al wisten ze toen waarschijnlijk nog niet dat het hierbij ook om de luchtwegen ging! Je kunt naar Rome Fiumicino of Ciampino vliegen. Fiumicino ligt het dichtst bij de stad en heeft een directe sneltrein verbinden met station Termini, middenin Rome. We adviseren je niet met Alitalia te vliegen aangezien zij op het randje van faillissement staan.

  1. New York, Verenigde Staten

Een zomer in the big apple! Ontdek de stad die nooit slaapt en ga op ontdekkingsreis in New York. Van Broadway tot Brooklyn: ontdek de magische sfeer die deze stad te bieden heeft. Je kunt steeds goedkoper naar New York vliegen, wij adviseren vooral om te vliegen naar Newark Airport in plaats van JFK. Newark ligt een stuk dichter bij de stad en dat scheelt weer reistijd. Bevindt je overnachting zich in Brooklyn of Queens, dan is JFK juist weer praktischer.

  1. Kreta, Griekenland

Het populaire Griekse vakantie eiland is nog steeds een favoriet bij vele vakantiegangers. Wat veel reizigers echter niet weten is dat Kreta nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden en vissersdorpjes. Bezoek eens de Lasithi hoogvlakte met de mooiste bloemen van het eiland en bijvoorbeeld het prachtige oude Arkadi klooster. Vliegen naar Kreta kun je de hele zomer met vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, Corendon en easyJet.

Dorpje Chania in Kreta met toeristen

  1. Barcelona Spanje

Barcelona is ook een hele geschikte bestemming voor deze zomer. De stad ligt aan zee en is daarmee ideaal qua temperatuur en afkoelingsmogelijkheden. Je kunt elke dag naar Barcelona vliegen met vliegtuigmaatschappijen zoals KLM, Iberia, Vueling en Transavia.

  1. Siem Reap, Cambodja

Eeuwenoude tempels, de beroemde Angkor avondmarkt, Cambodja wacht op je. Een avontuurlijke omgeving die midden in de rimboe ligt. Naar Siem Reap, een klein oord bij de jungle, reizen kost wel even wat tijd. Je bent ruim 17 uur onderweg. Het makkelijkste kun je vliegen via Bangkok, Kuala Lumpur of Shanghai.

  1. Praag, Tsjechië

Praag, het Parijs van Oost-Europa is zeker een bezoekje waard. De stad heeft een sprookjesachtige sfeer, mede door het mooie kasteel Prazsky Hrad. Een ander groot pluspunt is dat Praag de allure en sfeer van Parijs heeft zonder de torenhoge prijzen. Vliegen naar Praag doe je goedkoop met Czech Airlines, Transavia, easyJet of KLM.

brug en stad praag op achtergrond met moldau rivier

  1. Phuket, Thailand

Misschien heb je weleens van de hype rondom Phuket gehoord? Koh Phi Phi is een van de populaire vakantielocaties bij Phuket. Het is een klein eilandje wat immens geliefd is bij backpackers en jonge vakantiegangers. Je kunt er duiken, snorkelen, zeilen of heerlijk op een wit strand liggen aan een azuurblauwe zee. Thailand wordt als vakantiebestemming alleen maar populairder. Voor je vlucht adviseren we je te vliegen met Emirates, die je via Dubai naar Phuket vliegt.

Heb jij nog reisinspiratie? Deel het met ons in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Top 10 onmisbare items voor in je handbagage
Volgende blogartikel
De vijf meest verre vluchten vanaf Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding