De reistrends en vakantieplannen van 2020

Van verantwoord en duurzaam reizen tot compleet verzorgde vakanties in luxueuze hotels en resorts. Dit jaar kiezen we als vakantieganger graag voor iets meer luxe, duurzaamheid en privacy wanneer we op vakantie gaan. Wat zijn de reistrends voor 2020 en welke landen staan bovenop ons wensenlijstje? Dat lees je in deze blog!

huisjes op santorini met uitzicht op blauwe zee

Duurzaam en milieuvriendelijk op vakantie

De klimaatcrisis gaat in steeds meer Nederlandse huishoudens leven. Veel gezinnen kiezen daarom ook voor milieuvriendelijkere vakanties dichterbij huis. Het aanbod van duurzame accommodaties in binnen- en buitenland stijgt en ook veel vliegtuigmaatschappijen bieden vluchten aan waarbij passagiers hun CO2-uitstoot kunnen compenseren. Vakantiegangers gaan niet per se minder vliegen, de vraag naar vliegvakanties stijgt juist. Dit heeft ook met de economische vooruitgang te maken. Nederlanders geven dit jaar meer geld uit aan een duurzame maar ook luxere vakantie.

Luxe en compleet verzorgde vakantie voor gezinnen en stellen

We kiezen dit jaar voor meer luxe en gemak. Het zijn niet zozeer de grote resorts in Turkije en Spanje die in trek zijn maar ook de kleinschalige accommodaties die een luxe formule bieden. All-inclusive blijft een favoriet onder de Nederlandse zonaanbidder, het liefst met kinderanimatie en een luxe zwemparadijs. Kleinere accommodaties maken vooral het verschil met moderne kamers en een groene omgeving, veel privacy en kwalitatieve maaltijden.

Flexibel én vroeg boeken

Nieuw dit jaar is dat meer reisorganisaties flexibele data aanbieden voor een pakketreis. Zo kun je toch profiteren van vroegboekkorting en heb je jouw vakantie op tijd vastgelegd zonder al vast te zitten aan een specifieke vertrekdatum. Vroeg boeken is nog steeds erg populair bij de Nederlandse vakantiegangers, de meeste zomervakanties worden in januari al geboekt.

De populairste zomerbestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers

Al jaren zijn de middellandse zee bestemmingen Griekenland, Spanje en Portugal onverminderd populair. Zowel vakantieland Turkije als Egypte hebben tijdelijk een dip in toerisme gezien vanwege politieke spanningen, maar ook dat is in 2020 volledig verleden tijd. Dit jaar zijn vooral de kleinere Griekse eilanden zoals Zakynthos, Corfu en Lesbos populair bij koppels naast het Spaanse eiland Ibiza en het Portugese eiland Madeira. Gezinnen kiezen juist liever voor de Spaanse eilanden Menorca, Mallorca en Tenerife naast de Griekse eilanden Kreta en Rhodos. De populairste vliegtuigmaatschappijen die naar deze zonbestemmingen vliegen als onderdeel van een pakketreis zijn Transavia, TUIfly en Corendon Dutch Airlines. Ryanair en easyJet verkopen veel losse vliegtickets naar deze populaire zonbestemmingen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Naar de winterzon tegen de winterdepressie
Volgende blogartikel
Welke voordelen haal je uit een vluchtvertraging?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding