Luchthaven vertraging

De mooiste rondreizen door de Verenigde Staten

20 oktober 2021

Een route bepalen voor je rondreis door de Verenigde Staten kan een behoorlijke opgave zijn. Je hebt zoveel mogelijkheden: van natuurparken bewonderen tot musea bezoeken in drukbezochte steden. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende activiteiten in je reis te combineren. Heel fijn natuurlijk, maar keuzes maken wordt hierdoor een stukje lastiger. Daarom hebben we onze beste tips voor je op een rijtje gezet.

Verenigde Staten

Route 1: Het muzikale Zuiden

Een combinatie van historie, muziek en tropische stranden: tijdens een route door het diepe Zuiden en Florida maak je het allemaal mee. Start de reis in het sfeervolle New Orleans. Hier kun je de beste beignets proberen op de French Market of een Jazz Diner Cruise maken op de rivier de Mississippi. De volgende steden zijn Natchez en Vicksburg die in het teken staan van de Amerikaanse Burgeroorlog. 

Ben je klaar voor een feestje? Dan zijn Memphis en Nashville een leuke stop op de route. In Nashville kun je bijvoorbeeld terecht voor countrymuziek. Vergeet niet een paar cowboylaarzen als souvenir mee te nemen. 

Vervolg de route naar Great Smokey Mountains National Park. Dit park kent een van de meest gevarieerde ecosystemen ter wereld. De volgende bestemmingen zijn in Florida, waar je kunt genieten van prachtige stranden. Zo kun je naar St. Pete Beach en Captiva Island. Duik het warme water in of boek een boottrip waar je verschillende dieren, als dolfijnen en zeekoeien, kunt tegenkomen. 

De reis eindigt in het hippe Miami. In Miami kun je nog uitgebreid winkelen voordat je weer richting Amsterdam vliegt.

Er is geen rechtstreekse vlucht naar New Orleans beschikbaar vanuit Amsterdam. Je kunt met luchtvaartmaatschappij Lufthansa bijvoorbeeld naar New Orleans vliegen met een overstap op Houston. Deze vlucht doet er in totaal bijna 14 uur over.

Route 2: De Gouden Staten

De populairste rondreis door de combinatie van natuurparken en grote steden. Start jouw reis in San Francisco. In de stad zijn er genoeg bezienswaardigheden als Lombard Street en de bekende Victoriaanse Huizen. Ga vervolgens met de auto naar Monterey via Highway 1, waar je leuke plaatsen als Santa Cruz en Santa Barbara tegenkomt. 

De volgende bestemming op de route is Los Angeles. Je kunt hier een bezoek brengen aan de Walk of Fame, Universal Studios Hollywood of relaxen aan het strand bij Santa Monica. Vervolg de reis naar Tucson, waar je een echte western sfeer proeft door de prachtige rotsformaties en vele cactussen. Als je vanuit Tucson naar Sedona reist, kom je over een oude Apache Trail. Zorg ervoor dat je voldoende tijd in Sedona hebt, want al die prachtige uitzichten over de rode bergen wil je goed tot je nemen. 

Daarna is het tijd voor één van de zeven wereldwonderen, namelijk de Grand Canyon. Ben je na zoveel natuurpracht klaar voor actie? Dan is de stop in Las Vegas een feest. Waag een gokje in The Venetian, bekijk de fonteinen van de Bellagio of bekijk één van de vele shows. Klaar met feesten? 

Dan kun je via Death Valley rijden naar Yosemite National Park waar je verschillende watervallen en rotsformaties vindt. Ben je sportief aangelegd? Dan is het beklimmen van de Half Dome een absolute must om te doen. Vervolg de reis naar San Francisco: de begin- en eindpunt van je bestemming.

Er gaan verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar San Francisco. Zo kun je met luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, KLM of United Airlines rechtstreeks naar San Francisco vliegen. De prijs van een vliegticket is afhankelijk van de reisperiode en aantal overstappen.

Route 3: Klassiek New England

Een mooie combinatie tussen natuur en het sfeervolle Boston. Tijdens de rondreis door New England kom je verschillende plekken tegen waar je tot rust komt en meer leert over de geschiedenis. 

De reis begint in Boston. Hier kun je sfeervolle wijk Beacon Hill verkennen of wandel de Freedom Trail, waar je meer leert over Boston’s en Amerika’s historie. Vervolg de reis naar Cape Neddick aan de zuidkust van Maine. Je kunt onderweg een stop maken in Salem waar de bekendste heksenprocessen van Amerika plaatsvonden. 

Na het uitwaaien aan de kust van Maine is het tijd voor Acadia National Park. Een absolute aanrader is de 466 meter hoge Cadillac Mountain. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de bossen en verschillende eilanden. 

De volgende stop op de route is de White Mountains. In de White Mountains kun je verschillende watervallen bekijken of authentieke overdekte bruggen bekijken. Daarna is het tijd om richting The Berkshires te gaan. De omgeving staat bekend om haar grote boerenschuren in witte of rode kleuren. 

Vergeet niet om vervolgens een stop te maken in Mystic. Je kunt hier verschillende zeilschepen, baaitjes en vuurtorens treffen. Via een prachtige kustroute kom je aan in Newport. Hier tref je een luxe aan dat je goed terugziet in designer boetieks en landhuizen. Vanuit Newport kun je schiereiland Cape Cod gaan. Op het eiland kun je terecht voor wandelingen, relaxen aan het strand of zelfs een walvistour! Vervolgens is het tijd om weer richting Boston te gaan.

Je kunt met luchtvaartmaatschappij KLM rechtstreeks naar Boston vliegen. Deze vlucht duurt ongeveer acht uur. Er zijn nog meerdere luchtvaartmaatschappijen als Aer Lingus of SAS beschikbaar waarmee je met een overstap naar Boston kunt reizen.

Vluchtproblemen gehad op weg naar de USA?

Heb je de reis naar de Verenigde Staten eindelijk gepland, gooit een vertraagde vlucht roet in het eten. Of misschien ben je je koffer kwijt geraakt. Balen, daar zat je niet op te wachten. Maar EUclaim is er om je te helpen. Dien makkelijk en snel je claim in en binnen drie minuten weet je al waar je recht op hebt.

Meer over vliegen naar Azië

  • 2016-11-23

    Bangkok of Texel, Wat kies jij?

    Het lijkt een aparte keuze, Bangkok of Texel. Maar wist je al dat je op een dag net zo vaak naar Bangkok kunt reizen als naar Texel? Je kunt elk uur de boot naar het Waddeneiland pakken vanaf Den Helder, maar je kunt ook elk uur een vlucht naar de hoofdstad van Thailand nemen in de zomer. Wat kies jij? Voor Columbus Travel schreef EUclaim er een artikel over.

  • 2014-01-02

    Op de grens van Europa en Azië

    De tweede vlucht is alweer achter de rug en op het moment van schrijven zit ik in de fantastisch mooie, nieuwe lounge van Turkish Airlines op vliegveld Istanbul-Ataturk.

  • 2021-10-20

    Tips & Tricks voor Dubai

    Veel passagiers gebruiken Dubai als overstap naar een verdere bestemming. Deze wereldstad in de Verenigde Arabische Emiraten heeft echter veel meer te bieden. Het is een geweldige bestemming om aan de regen in Nederland te ontsnappen en door de hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten is er geen ruimte voor verveling in Dubai. Euclaim verzamelde alle tips & tricks voor een onvergetelijke tijd in Dubai.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding