Dé budgetbestemmingen van 2018

De bloggers van August&July zijn altijd op zoek naar de fijnste vakantie-adresjes en mooiste plekken in Europa. Speciaal voor EUclaim hebben zij een aantal toffe budgetbestemmingen op een rij gezet.

 

grote boog in lissabon met blauwe lucht

Lang sparen voor een vakantie is echt niet altijd nodig, er zijn namelijk genoeg bestemmingen in Europa te vinden die leuk én betaalbaar zijn. Dit zijn volgens ons vijf fijne vakantieplekken om dit jaar eens naartoe te gaan.

  1. Toegankelijk Tbilisi

De hoofdstad van Georgië is een aanrader om naartoe te gaan. Je kan hier urenlang rondstruinen door de gezellige straatjes en genieten van puri brood tussen de locals. Voor het mooiste uitzicht neem je de kabelbaan naar boven en bezoek het pretpark van Tbilisi, dat bovenop een heuvel ligt.

Direct vliegen naar Tbilisi doe je met KLM en Georgian Airways in ongeveer 4,5 uur. Vorig jaar waren er drie vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Tbilisi Airport geannuleerd.

tiblisi uitzicht over de stad

  1. Portugal voor een prikkie

Naar Portugal vliegen meerdere budgetmaatschappijen, dus een ticket hoeft helemaal niet duur te zijn. Reis eens naar een mooie plek als Porto, Lissabon of Faro. Het Zuid-Europese land heeft een lange kustlijn en het is er vaak mooi weer, perfect dus voor een strandvakantie. Het eten is er mega lekker én goed betaalbaar. Dus, ga je voor een strandvakantie in de Algarve? Of toch voor een actieve roadtrip langs de kust en een weekend naar Lissabon?

Vanuit Nederland vlieg je makkelijk en direct naar Porto en Lissabon vanuit Eindhoven en Amsterdam. Naar Faro kun je vliegen vanuit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Groningen. Van Nederland naar Porto waren er vorig jaar 14 vlucht annuleringen en 10 vertragingen van meer dan drie uur, van Nederland naar Lissabon waren er 17 langdurige vertragingen en 20 annuleringen. Tussen Nederland en Faro waren dit vijf annuleringen en drie langdurige vertragingen.

tram in lissabon

  1. De Griekse eilanden

Heb je zin in een weekje niksen op een strand waar het gegarandeerd mooi weer is? En waar je niet de hoofdprijs voor betaalt? Ga dan naar Griekenland! Je hebt hier prachtige eilanden om uit te kiezen, allemaal met witte stranden en een helderblauwe zee. Ga eens in het voor- of najaar naar een eiland als Santorini, Zakynthos of Kea, dat kost je echt heel weinig. Kan je niet kiezen naar welk eiland je wilt? Dit zijn de meest bijzondere eilanden van Griekenland.

Vliegen naar de Griekse eilanden kun je bijna altijd direct vanaf Amsterdam en enkele regionale vliegvelden zoals Eindhoven en Groningen in het hoogseizoen.

uitzicht over de zee vanaf Santorini bij zonsondergang

  1. Bulgarije on a budget

Een steeds populairder wordend vakantieland is Bulgarije. Vooral de kust is in trek, daar aan de Zwarte Zee vind je veel goedkope, maar wel luxe badplaatsen. Een beetje avonturier zoekt het binnenland op met haar geweldige berglandschappen. Maak je trip naar Bulgarije compleet met een bezoekje aan de hoofdstad Sofia.

Naar Sofia kun je direct vliegen vanuit Amsterdam met Transavia of Bulgaria Air. Vanuit Eindhoven vlieg je met Wizz Air en Ryanair. Vorig jaar waren er negen vluchten meer dan drie uur vertraagd en vijf vluchten geannuleerd.

plein in sofia met oude kathedraal

  1. Hongarije is hip

Het is er hip, goedkoop en mooi: Hongarije. En dan vooral de hoofdstad Boedapest. Met een klein budget vermaak je je prima tijdens een citytrip. Als je langer op vakantie wilt, dan kan je kiezen voor een actieve vakantie in de bergen van Hongarije. Of relaxen aan het water en genieten van lokale restaurantjes die de lekkerste goulash voor je klaarmaken.

Vanuit Nederland kun je direct naar Boedapest vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Eindhoven met Wizz Air en Rotterdam met Transavia. Vorig jaar waren 15 vluchten van Nederland naar Boedapest geannuleerd en vijf vluchten meer dan drie uur vertraagd.

uitzicht over stad en rivier in boedapest

August&July richt zich op iedereen die net even iets anders zoekt en blij wordt van mooie accommodaties en bijzondere plekken. Meer lezen over vakantie in Europa? Kijk op augustjuly.com.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wat zijn je rechten bij twee uur vertraging?
Volgende blogartikel
Stakingen in het voorjaar
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding