De airline biedt mij vouchers aan, wat nu?

Wij raden aan om deze vouchers niet te accepteren! Het komt vaak voor dat passagiers een vergoeding aangeboden krijgen in de vorm van een voucher. Het komt veel voor dat het bedrag lager is dan waar men recht op heeft. Ook zijn er voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld een tijdslimiet waarbinnen de voucher besteed moet worden. Zodra de voucher geaccepteerd wordt vervalt het recht op financiële compensatie.

De luchtvaartmaatschappij is volgens de Europese regelgeving verplicht om de schadevergoeding bij een vertraagde vlucht in geld uit te betalen. Het is daarom verstandig om het aanbod af te slaan. Zorg ervoor dat u ook daadwerkelijk de vouchers terugstuurt en kenbaar maakt deze niet te willen gebruiken.

Uiteraard staat het iedereen vrij om te kiezen. Een voucher accepteren kan uw voorkeur genieten, omdat u wellicht vaak vliegt met dezelfde airline. Echter, ervaring leert dat in veel gevallen deze vouchers toch vaak ongebruikt in een kast belanden en vervolgens verlopen. Dat zou zonde zijn!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Ryanair toestel tijdens opstijgen in de problemen
Volgende blogartikel
Creditcard bij vertraging. Jackpot!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding