Compensatie bij gemiste aansluiting toegekend door rechter

EUclaim heeft vandaag een vonnis ontvangen van de rechtbank Amsterdam. Het betreft een zaak tegen Iberia waarbij de passagiers de aansluitende vlucht hebben gemist door een vertraging van iets meer dan één uur op hun eerste vlucht.

Een gemiste aansluiting waarbij de eerste vlucht minder dan drie uur vertraagd is, is nog altijd een groot discussie punt binnen het toepassen van de rechten van luchtvaartpassagiers. De rechtbank in Amsterdam heeft nu duidelijk gemaakt dat er gekeken moet worden naar de eindbestemming. Als de passagier met meer dan drie uur vertraging op zijn eindbestemming arriveert, al dan niet door een gemiste  aansluiting, heeft de passagier recht op een vergoeding.

De luchtvaartmaatschappij was verder van mening dat de hoogte van de compensatie moet worden vastgesteld naar gelang de hoogte van de  ticketprijs. Ook dit verweer is van tafel geveegd door de rechtbank. Er is duidelijk aangegeven door de rechtbank dat de vergoeding een standaard bedrag is dat is vastgesteld in de EU Verordening 261/2004 op basis van de afstand van de vlucht, ongeacht de hoogte van de ticketprijs!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Goed nieuws voor passagiers Surinam Airways
Volgende blogartikel
EUclaim wint 7 rechtszaken tegen Transavia
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding