Brand op Fiumicino zorgt nog steeds voor problemen

Afgelopen 7 mei heeft een brand  bij de bagageopslag in terminal 3 op de luchthaven Fiumicino in Rome gezorgd voor schade. Hierdoor zijn veel vluchten geannuleerd of vertraagd. Dit houdt nog zeker aan tot 12 juli. Dat de brand voor erge overlast zorgt is wel duidelijk. In de afgelopen tijd zijn er al meer dan 1412 geregistreerde vluchten geannuleerd en dan zijn de aangepaste vliegschema’s nog niet meegeteld.

Waarom zoveel overlast?

De luchthaven van Rome heeft meerdere NOTAM’s uitgebracht. Een NOTAM is de afkorting voor Notice to Airmen. Met dit bericht informeren autoriteiten alle maatschappijen over belangrijke informatie op een luchthaven. In het NOTAM bericht over de luchthaven Fiumicino in Rome hebben de Autoriteiten alle vliegmaatschappijen opgelegd om 40% van de vluchten te annuleren.

Gedupeerde passagiers

Door de uitval van terminal 3 is de luchthaven Fiumicino niet in staat alle passagiersstromen te verwerken. De NOTAM houdt zeker nog tot 12 juli aan. Hierdoor zijn er na ruim  twee maanden na de brand nog erg veel gedupeerde passagiers.

Geen compensatie

Mocht je vlucht geannuleerd worden of vertraging oplopen door toedoen van de luchthaven Fiumicino, dan moeten wij je helaas teleurstellen. Wij beoordelen deze ongemakken als buitengewoon en hierdoor kan er niet geclaimd worden op deze vluchten.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De gezichten van EUclaim: Ralf
Volgende blogartikel
Top 5 ergernissen in het vliegtuig
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding